Aanbod fysiotherapiepraktijken verschilt sterk in Zuid-Holland

Per 10.000 inwoners zijn in Zuid-Holland 6,3 fysiotherapiepraktijken te vinden. Wel verschilt het aanbod sterk per gemeente: van 2,4 praktijken per 10.000 inwoners in Sliedrecht tot 10,2 praktijken in Westvoorne. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Independer dat – in aanloop naar de Nationale Dag van de Fysiotherapeut – eigen gegevens en data van het CBS analyseerde.

Ten opzichte van het aantal inwoners zijn de minste fysiotherapiepraktijken te vinden in Sliedrecht(2,4). Ook in Hendrik-Ido Ambacht is het aanbod schaars met 2,9 praktijken per 10.000 inwoners. 

Advertenties

De grootste uitschieter in Zuid-Holland is daarentegen de gemeente Westvoorne met 10,2 fysiotherapiepraktijken praktijken per 10.000 inwoners. Ook Leiderdorp (10) en Oegstgeest (9,7) hebben een relatief groot aanbod ten opzichte van het aantal inwoners. 

Aanbod Zuid-Holland relatief laag
Zuid-Holland telt – relatief gezien – een laag aantal fysiotherapiepraktijken. Per 10.000 inwoners zijn er 6,3 praktijken te vinden in de provincie. Dit aantal ligt lager dan het landelijke gemiddelde van 6,6 praktijken per 10.000 inwoners. De minste fysiotherapiepraktijken echter zijn te vinden in Gelderland (5,9).

Advertenties

Mensen met lichamelijke klachten hebben daarentegen de meeste keus in Limburg. Hier zijn namelijk 7,8 fysiotherapiepraktijken te vinden per 10.000 inwoners.

Fysiotherapie niet in de basisverzekering 
Bas Knopperts van Independer: “Wij horen vaak misverstanden over fysiotherapie. Zo weet lang niet iedereen dat fysiotherapie niet onder de basisverzekering valt en je meestal zelf moet betalen als je hiervoor geen aanvullende verzekering hebt. Er is wel een uitzondering voor mensen met bepaalde chronische aandoeningen. Zij krijgen fysiotherapie vanaf de 21ste behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. Jongeren tot 18 jaar krijgen de eerste negen fysio-behandelingen altijd vergoed uit de basisverzekering.”

Meer informatie op Independer over het onderzoek: aanbod fysiotherapiepraktijken per gemeente

Aa en Hunze Aalsmeer Aalten Achtkarspelen Alblasserdam Albrandswaard Alkmaar Almelo Almere Alphen aan den Rijn Alphen-Chaam Altena Ameland Amersfoort Amstelveen Amsterdam Apeldoorn Appingedam Arnhem Assen Asten Baarle-Nassau Baarn Barendrecht Barneveld Beek Beekdaelen Beemster Beesel Berg en Dal Bergeijk Bergen (L.) Bergen (NH.) Bergen op Zoom Berkelland Bernheze Best Beuningen Beverwijk De Bilt Bladel Blaricum Bloemendaal Bodegraven-Reeuwijk Boekel Borger-Odoorn Borne Borsele Boxmeer Boxtel Breda Brielle Bronckhorst Brummen Brunssum Bunnik Bunschoten Buren Capelle aan den IJssel Castricum Coevorden Cranendonck Cuijk Culemborg Dalfsen Dantumadiel Delft Delfzijl Deurne Deventer Diemen Dinkelland Doesburg Doetinchem Dongen Dordrecht Drechterland Drimmelen Dronten Druten Duiven Echt-Susteren Edam-Volendam Ede Eemnes Eersel Eijsden-Margraten Eindhoven Elburg Emmen Enkhuizen Enschede Epe Ermelo Etten-Leur De Fryske Marren Geertruidenberg Geldrop-Mierlo Gemert-Bakel Gennep Gilze en Rijen Goeree-Overflakkee Goes Goirle Gooise Meren Gorinchem Gouda Grave ‘s-Gravenhage Groningen Gulpen-Wittem Haaksbergen Haaren Haarlem Haarlemmermeer Halderberge Hardenberg Harderwijk Hardinxveld-Giessendam Harlingen Hattem Heemskerk Heemstede Heerde Heerenveen Heerhugowaard Heerlen Heeze-Leende Heiloo Den Helder Hellendoorn Hellevoetsluis Helmond Hendrik-Ido-Ambacht Hengelo ‘s-Hertogenbosch Heumen Heusden Hillegom Hilvarenbeek Hilversum Hoeksche Waard Hof van Twente Het Hogeland Hollands Kroon Hoogeveen Hoorn Horst aan de Maas Houten Huizen Hulst IJsselstein Kaag en Braassem Kampen Kapelle Katwijk Kerkrade Koggenland Krimpen aan den IJssel Krimpenerwaard Laarbeek Landerd Landgraaf Landsmeer Langedijk Lansingerland Laren Leeuwarden Leiden Leiderdorp Leidschendam-Voorburg Lelystad Leudal Leusden Lingewaard Lisse Lochem Loon op Zand Lopik Loppersum Losser Maasdriel Maasgouw Maassluis Maastricht Medemblik Meerssen Meierijstad Meppel Middelburg Midden-Delfland Midden-Drenthe Midden-Groningen Mill en Sint Hubert Moerdijk Molenlanden Montferland Montfoort Mook en Middelaar Neder-Betuwe Nederweert Nieuwegein Nieuwkoop Nijkerk Nijmegen Nissewaard Noardeast-Fryslân Noord-Beveland Noordenveld Noordoostpolder Noordwijk Nuenen, Gerwen en Nederwetten Nunspeet Oegstgeest Oirschot Oisterwijk Oldambt Oldebroek Oldenzaal Olst-Wijhe Ommen Oost Gelre Oosterhout Ooststellingwerf Oostzaan Opmeer Opsterland Oss Oude IJsselstreek Ouder-Amstel Oudewater Overbetuwe Papendrecht Peel en Maas Pekela Pijnacker-Nootdorp Purmerend Putten Raalte Reimerswaal Renkum Renswoude Reusel-De Mierden Rheden Rhenen Ridderkerk Rijssen-Holten Rijswijk Roerdalen Roermond De Ronde Venen Roosendaal Rotterdam Rozendaal Rucphen Schagen Scherpenzeel Schiedam Schiermonnikoog Schouwen-Duiveland Simpelveld Sint Anthonis Sint-Michielsgestel Sittard-Geleen Sliedrecht Sluis Smallingerland Soest Someren Son en Breugel Stadskanaal Staphorst Stede Broec Steenbergen Steenwijkerland Stein Stichtse Vecht Súdwest-Fryslân Terneuzen Terschelling Texel Teylingen Tholen Tiel Tilburg Tubbergen Twenterand Tynaarlo Tytsjerksteradiel Uden Uitgeest Uithoorn Urk Utrecht Utrechtse Heuvelrug Vaals Valkenburg aan de Geul Valkenswaard Veendam Veenendaal Veere Veldhoven Velsen Venlo Venray Vijfheerenlanden Vlaardingen Vlieland Vlissingen Voerendaal Voorschoten Voorst Vught Waadhoeke Waalre Waalwijk Waddinxveen Wageningen Wassenaar Waterland Weert Weesp West Betuwe West Maas en Waal Westerkwartier Westerveld Westervoort Westerwolde Westland Weststellingwerf Westvoorne Wierden Wijchen Wijdemeren Wijk bij Duurstede Winterswijk Woensdrecht Woerden De Wolden Wormerland Woudenberg Zaanstad Zaltbommel Zandvoort Zeewolde Zeist Zevenaar Zoetermeer Zoeterwoude Zuidplas Zundert Zutphen Zwartewaterland Zwijndrecht Zwolle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: