Camper als thuiswerkplek populair

Steeds meer mensen gebruiken de camper als thuiskantoor tijdens de coronacrisis. Dat blijkt uit onderzoek van de NKC, Europa’s grootste camperclub. Stan Stolwerk, directeur van de NKC: “In deze tijd waarin minder gereisd kan worden, krijgt de camper een creatieve functie als werkplek.”

Bijna heel Nederland werkt tijdens de coronacrisis thuis. Dat kan eentonig worden, dag in dag uit. Maar wat als je een camper hebt? Dan kun je deze net zo goed als thuiswerkplek gebruiken, zo besluiten steeds meer campereigenaren. Dit blijkt uit onderzoek onder 6.151 camperaars. Ruim 2 procent van de ondervraagden geeft aan hun camper als kantoor te gebruiken. En ruim 3 procent van de eigenaren werkt nog niet in hun camper, maar overweegt dit wel. Van de mensen die zelf geen camper bezit, denkt 5 procent er aan een camper te huren om er in te werken.

Te druk thuis
De meeste camperwerkers gebruiken hun camper als mobiel kantoor en werken op verschillende plekken in Nederland (41%). Sommige reizen zelfs door Europa terwijl ze in hun camper werken (32%). Andere camperaars laten hun camper gewoon voor de deur van hun huis of in de straat staan wanneer ze erin aan het werk zijn (27%). 

De redenen die de camperwerkers geven om in de camper te werken, lopen uiteen. De een geeft aan dat het in huis te druk is met meerdere thuiswerkers, de ander vindt de afwisseling qua omgeving fijn. En ook de vrijheid om op verschillende plekken te kunnen werken, wordt genoemd.

Werken in inspirerende omgeving
Floor Nobels (49) werkt als recruiter en gebruikt haar camper met plezier als werkplek. “In de camper kan ik supergeconcentreerd werken en word ik niet afgeleid door bijvoorbeeld mijn kinderen.” Ze parkeert haar camper altijd op een camperlocatie. “Ik kies voor een inspirerende omgeving. Zo kan ik me het beste focussen. Dit kan de stad zijn, of juist in de middle of nowhere in de natuur.” In de zomer stond ze bijvoorbeeld op een camperplaats in Düsseldorf om te werken.

Thuiswerktips in de camper
Het is wel goed om rekening te houden met een aantal punten wanneer je in de camper werkt, zo tipt Stolwerk. “Je mag niet zomaar overal met je camper gaan staan. Bekijk welke regels in de gemeente waar je wilt werken gelden.” Op een camperplaats sta je sowieso altijd goed. “Verder: zorg voor goed internet, je wilt niet ineens uit een call gegooid worden omdat de verbinding hapert.” Ook verwarming is een punt van aandacht. “In de meeste campers zit gasverwarming. Zorg dus voor voldoende gasvoorraad, want als het koud wordt, kan het hard gaan.” Voor meer tips over werken in de camper, zie deze blog op de website van de NKC.

Over de NKC
De NKC is met 60 duizend leden Europa’s grootste camperclub. Als consumentenplatform behartigt de NKC de belangen van Nederlandse camperaars. De NKC heeft eigen verzekeringen, organiseert groepsreizen en is uitgever van onder andere het magazine Kampeerauto.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: