Jongeren trekken het niet meer: overal zijn huisfeesten

De politie had afgelopen zomer de handen vol aan zogenoemde illegale party’s en raves. Jongeren zochten elkaar op in leegstaande kantoorpanden of in de bossen. Inclusief drank en DJ. Nu het kouder wordt, verplaatst deze trend zich naar de huiskamers.

“Het is niet meer te stoppen”, vertelt een jeugdige inwoner van de Haagse regio. Thuis laten jongeren massaal de teugels vieren. “Als ik op Instagram kijk… óveral zijn huisfeesten joh”, weet hij.

Advertenties

“Niemand houdt zich er meer aan. Je moet het ook vanuit het perspectief van de jongeren zien. Misschien zijn ze een dagje ziek van corona, maar daarna niet meer. Stel je voor, je bent student, dan ga je toch niet acht maanden op je kamer zitten. Het is heel erg moeilijk voor jongeren, die willen gewoon vrijheid. Ik snap het wel”, vervolgt hij

“Zeker voor jongeren die voor het eerst uitgaan, de groep van 17, 18, 19 jaar, is het niet te doen. Die willen elkaar gewoon ontmoeten! De aanpak van de overheid werkt helemaal niet of komt beter gezegd helemaal niet aan bij deze groep. Hoe langer het gaat duren, hoe minder jongeren zich eraan gaan houden. Dat is gewoon een feit!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: