Dossier Mastenbroek

Nieuwsblog door journalist en radiomaker Martijn Mastenbroek

Vandaag vertrokken 84 campers vanuit Casablanca op een vrachtschip met als bestemming Amsterdam. Deze campers stonden nog in Marokko nadat in maart de Nederlandse eigenaren per vlucht werden gerepatrieerd toen de noodtoestand werd uitgeroepen in verband met covid-19. Met de unieke verschepingsactie van de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) en Broekman Logistics komt er een einde aan het wachten van de eigenaren.

Toen in maart Marokko in lockdown ging, waren vijf campergroepsreizen van de NKC onderweg in het land. Veerboten en vluchten gingen nauwelijks meer en de organisatie besloot de deelnemers per direct te repatriëren met een extra vlucht van Transavia. Daarbij lieten de deelnemers hun campers achter op een beveiligd terrein van een camping in Marrakesh met het idee hun bezit later in het jaar weer op te halen.

Per schip beste optie
De noodtoestand en daarbij een negatief reisadvies bleef echter het gehele jaar gelden voor Marokko. Om er voor te zorgen dat de campers alsnog dit jaar bij hun eigenaren terugkomen, zette de NKC de verschepingsactie op in samenwerking met Broekman Logistics, de Nederlandse ambassade in Marokko, verzekeraar a.s.r. en verzekeringsmakelaar Aon. Stan Stolwerk, directeur NKC: “In maart was het niet te voorspellen dat Marokko zo lang gesloten zou blijven. Mensen hebben hun camper helaas meer dan een half jaar moeten missen. We hebben verschillende mogelijkheden onderzocht en een verschepingsactie was de beste optie om de campers terug naar Nederland te halen.”

Nadat Broekman Logistics het grootschalige logistieke plan uitwerkte, werd dit gepresenteerd op een informatiebijeenkomst in oktober. Na afloop tekenden 84 camperaars in, waarna het proces volgde van complexe douaneformaliteiten. Ondertussen zijn de campers in konvooien door lokale chauffeurs onder toezien van de lokale partner van de logistiek dienstverlener naar de haven gereden. Daar zijn de campers ingescheept aan boord van het vrachtschip Grande Luanda van rederij Grimaldi. “Naar verwachting komt de boot begin december aan in de haven van Amsterdam waar de deelnemers weer met hun camper worden herenigd. Al met al een ingewikkelde logistieke uitdaging die dankzij de nauwe samenwerking tussen alle betrokken partijen tot een goed einde komt”, aldus Nadine Woord, operations manager Ocean bij Broekman Logistics.

Over de NKC
De NKC is met 60 duizend leden Europa’s grootste camperclub. Als consumentenplatform behartigt de NKC de belangen van Nederlandse camperaars. De NKC heeft eigen verzekeringen, de App Campercontact, organiseert groepsreizen en is uitgever van onder andere het magazine Kampeerauto.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

<span>%d</span> bloggers liken dit: