Waarom vergeet oma alles?

Geïnspireerd door het verdriet van haar nichtje door de cognitieve problemen van haar moeder heeft Specialist Ouderengeneeskunde in opleiding, Julissa Cruz, een kinderboekje over dementie geschreven. Met dit boekje worden kinderen geholpen het proces van dementie beter te begrijpen.

Vrijdag 20 november is het boekje feestelijk gepresenteerd. Het Leids Universitair Medisch Centrum, waar Julissa haar opleiding volgt en Pieter van Foreest, de plek waar Julissa verliefd werd op de ouderengeneeskunde, sponsoren de uitgave van het boekje ‘Waarom vergeet oma alles?’

Julissa Cruz: ‘Tijdens mijn werkzaamheden bij Pieter van Foreest ben ik verliefd geworden op de ouderengeneeskunde. Door de empathie die ik voor mensen met dementie voel ben ik de opleiding tot Specialist Ouderengeneeskunde gaan volgen bij het LUMC. Ik ben ontzettend trots dat ik mede door Pieter van Foreest en het LUMC de kans krijg om dit boekje uit te brengen. Ik zie dit ook als een kans om meer aandacht te genereren voor mensen met dementie en de functie Specialist Ouderengeneeskunde.’ Het boekje, dat zowel in het Nederlands als Spaans te verkrijgen is wordt verkocht via Amazon, Bol, Google Play, Apple en Kobo zowel digitaal als fysiek. op de website van Julissa.

Een reis naar de hersenen
In dit verhaal wordt een prachtige reis naar het brein afgelegd van de grootmoeder van Alyssa en Nanín om te begrijpen wat daar gebeurt. Ze ontmoeten meneer Hippocampus en zien de neuronen van dichtbij. Het is een mooi verhaal waarin kinderen leren dat liefde, geduld en empathie zijn wat hun grootouders met cognitieve problemen het meest nodig hebben. Tevens bevat dit boek ook een gids die erg handig is voor ouders en verzorgers wanneer ze met jonge kinderen en jongeren praten over dementie.

Prof. dr. Wilco Achterberg, Hoogleraar Ouderengeneeskunde en werkzaam in het LUMC: “In dit toegankelijke Latijns-amerikaanse avonturen-boek worden kinderen en ouders meegenomen in wat er gebeurt in de hersenen als oma dementie heeft. Het is bijzonder omdat het niet alleen uitlegt wat er misgaat, maar ook wat je kunt doen om toch prettig met elkaar om te gaan, en van elkaar te genieten.“

Over Julissa
Julissa Cruz Gomez, is arts en afkomstig uit de Dominicaanse Republiek. Zij werkt en woont in Nederland. Als kind toonde ze een bijzondere interesse in maatschappelijke vraagstukken. Op veertienjarige leeftijd maakte zij deel uit van verschillende jongerenorganisaties in haar geboortestad Santo Domingo. In 2015 richtte zij samen met collega’s in Nederland een vereniging van buitenlandse artsen op met de hoop en het doel het registratieproces als arts in Nederland draaglijker te maken. In 2017 vervulde zij een van haar vele dromen: een team medici meenemen naar de Dominicaanse Republiek om de gezondheid van Dominicaanse kinderen te verbeteren! Zij houdt van het universum en de sterren, geschiedenis, kunst en cello. Julissa geniet van lezen, schrijven, reizen, wandelen en al die kleine dingen in het leven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: