Tot wel 3200 euro verstopt in muren, vloeren, ramen en daken

BEWONERS ZUID-HOLLAND VINDEN SCHAT AAN GELD IN HUIS

Bewoners van Zuid-Holland laten de komende koudere maanden in hun huis een schat aan geld liggen door onvoldoende isolatie. Door delen van het huis te isoleren zijn soms besparingen mogelijk tot meer dan 3000 euro per jaar (bron: Milieu Centraal). Isolatie is nu extra actueel omdat er nog tot eind van dit jaar aantrekkelijke overheidssubsidie beschikbaar is. Gelukkig is via de website isolatietabel.nl heel eenvoudig te zien hoe en waar u in uw huis kunt besparen.

Natuurlijk variëren de besparingen per woningtype en hangt de besparing af van de huidige staat van de isolatie en de plaats in huis die geïsoleerd wordt. Is de spouwmuur nog niet geïsoleerd, dan levert dat meteen veel op. Ook dakisolatie bij een ongeïsoleerd dak en een verwarmde zolder levert veel op. Zo is in ongeïsoleerde daken van Zuid-Holland minimaal 650 euro besparing per jaar te vinden. Bedragen die ook zijn te behalen door isolatie van spouwmuren in hoekwoningen en twee-onder-één kappers.

Bewoners van Zuid-Holland kunnen via isolatietabel.nl overigens niet alleen heel eenvoudig zien welke besparingen in huis mogelijk zijn. Op de website, een initiatief van energiemaatschappij ENGIE, vindt u ook een helder overzicht van de mogelijkheden voor subsidie.

De maximale besparing van 3.200 euro per jaar is te realiseren in een vrijstaande woning die goede spouwmuur-, vloer-, dak- en glasisolatie toepast waar nog geen isolatie aanwezig was. Met een HR-ketel. Gasprijs 81,4 cent per m3 (prijspeil 2020). De werkelijke besparingen hangen af van je stookgedrag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: