Het gevaar van handjes op de liftdeur

“Mijn zoon werd tot halverwege zijn onderarm in de liftdeur meegetrokken. Dan zakt letterlijk de grond onder je voeten vandaan.” In de nieuwe waarschuwingsvideo van Liftinstituut vertelt vader Reinout over hoe zijn zoon Ezra bekneld raakte, doordat de jongen zijn handjes op de liftdeur zette. Met de video vraagt de veiligheidsorganisatie aandacht voor deze gevaarlijke situatie die bijna elk jaar wel zorgt voor een liftongeval met ernstig en soms blijvend letsel bij jonge kinderen tot gevolg.

Bekijk hier de video:

Liftinstituut-directeur John van Vliet: “Een lift is veilig als je er veilig mee omgaat. Daarom is ons advies: let op kinderen in de lift en hou ze bij de deur vandaan. Leggen ze hun handjes erop, dan kunnen die worden meegetrokken in de zijkant van de liftdeur, zodra deze opengaan.”

“Als in het verkeer”
Volgens opvoedkundige en kinderpsycholoog Tischa Neve, onder meer bekend van het tv-programma Schatjes en haar artikelen voor Ouders van nu en Psychologie Magazine, kun je kinderen het beste van jongs af aan leren om veilig met de lift te gaan – “net zoals we hen wegwijs maken in het verkeer. Daar kun je als ouder al mee beginnen als ze zo’n 2,5 of 3 jaar zijn. Neem ze op een logische en spelenderwijze manier mee in typisch gedrag dat hoort bij een lift.”  

Op de voorlichtingssite liftveilig.nl geeft Neve tips voor ouders en een antwoord op de vraag wanneer kinderen voor het eerst zelfstandig met de lift kunnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: