Movies that Matter Festival kondigt nieuwe datum aan voor 2021

Het Movies that Matter Festival schuift een paar weken op en vindt komend jaar plaats in Den Haag van 16 tot en met 25 april. De 13e editie van het jaarlijkse film- en debatfestival opent op vrijdag 16 april. Tien dagen lang is het festival te beleven op locaties als Filmhuis Den Haag en Pathé Buitenhof, op nieuwe locaties door de stad en uiteraard online. Ook breidt het festival uit naar verschillende satellietsteden door het land, waar films en debatten te zien zijn.

Artistiek directeur Margje de Koning: “Met het uitstellen van ons festival naar april maken we meer kans om het unieke festivalgevoel in levende lijve te beleven. Wij hopen dat in april de richtlijnen het weer toelaten om internationale gasten en festivalpubliek te verwelkomen in Den Haag. Ik kijk er enorm naar uit om de zo gemiste fysieke ontmoetingen weer mogelijk te maken op het festival. Ons festival was dit jaar een van de eerste festivals die door de sluiting van de bioscopen online moest plaatsvinden, en we zijn voor de komende editie dan ook goed voorbereid op een hybride festival met zowel on- als offline programmering.”

Over het Movies that Matter Festival
Het Movies that Matter Festival in Den Haag is hét internationale festival over mensenrechten en een duurzame samenleving in de stad van Vrede en Recht. Tien dagen lang zijn er meer dan 60 filmtitels te zien in ruim 300 filmvertoningen op locatie en online. In Haagse filmtheaters, bioscopen en op andere culturele locaties gaat het publiek in gesprek met filmmakers, experts en activisten, zijn er workshops en masterclasses voor filmmakers, en nationale en internationale premières.

“Ik kijk er enorm naar uit om de zo gemiste fysieke ontmoetingen weer mogelijk te maken op het festival”

In Activist worden in samenwerking met Amnesty International documentaires vertoond over het werk en leven van mensenrechtenverdedigers. Camera Justitia zoomt in op het belang van de rechtsstaat en de strijd tegen straffeloosheid. Het derde competitieprogramma is Dutch Movies Matter, met Nederlandse speelfilms en documentaires die ogen openen voor mensenrechten. Het festival organiseert bovendien in Amsterdam, Den Haag en een aantal satellietsteden een uitgebreid educatieprogramma voor leerlingen en studenten in het voortgezet onderwijs en het mbo. De beste festivalfilms gaan On Tour langs 16 steden door het hele land.

Amnesty International en de Nationale Postcode Loterij zijn hoofdpartner van Stichting Movies that Matter. Het Movies that Matter Festival wordt verder mogelijk gemaakt door onder meer Gemeente Den Haag, Fonds21, VSB Fonds en Fonds 1818.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: