Actieplan Boerenlandvogels kan door!

Het ‘Actieplan Boerenlandvogels 2019 – 2027’  kan in 2021 rekenen op financiële middelen van de Provincie.  Dat hebben de Provinciale Staten vandaag besloten tijdens de behandeling van de begroting voor 2021. Een voorstel daartoe werd op initiatief van GroenLinks gezamenlijk ingediend door negen partijen.

Het Actieplan Boerenlandvogels is opgesteld om weidevogels zoals de grutto, tureluur en kievit te versterken en te beschermen. En dat is niet voor niets. De Boerenlandvogelbalans 2020 en andere rapporten laten zien dat vogels van het open boerenland sinds 1990 met bijna 70% afnamen.

Ariëtte Kasbergen, woordvoerder natuur GroenLinks Zuid-Holland: “Wij zijn ontzettend blij dat dit voorstel breed gedragen wordt in de Provinciale Staten. Wij vinden het belangrijk om als provincie onze afspraken na te komen. Met dit geld kan het Actieplan Boerenlandvogels verder worden uitgevoerd en versterken we samen de biodiversiteit in Zuid-Holland.” 

Het Actieplan Boerenlandvogels werd in 2019 ondertekend door 8 partijen, Provincie Zuid-Holland speelde daarin de voortrekkersrol. Natuurorganisaties, agrarische collectieven en vrijwilligers hebben hard gewerkt om samen met de provincie het plan tot stand te brengen. Het programma loopt van 2019 t/m 2027, maar de financiering dreigde weg te vallen. In 2021 is een bedrag van minimaal € 1,4 miljoen nodig om het programma op een verantwoorde manier te laten doorlopen.

Het amendement werd ondertekend door GroenLinks, VVD, PvdA, ChristenUnie/SGP, CDA, D66, Partij voor de Dieren, DENK en de SP.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: