Haagse Kinderrechtenkrant in teken van vrijheid

De Haagse Kinderrechtenkrant 2020 staat dit jaar in het teken van vrijheid. Jeugdwethouder Kavita Parbhudayal reikte vanmorgen het eerste exemplaar uit aan leerlingen van basisschool De Ontmoeting aan de Draaistraat. Het is de school van Ineya, een van de kinderen die hebben meegewerkt aan de krant.

“Ook corona laat zien hoe belangrijk vrijheid is. De vrijheid om gewoon naar school te kunnen. De vrijheid om bij opa en oma op bezoek te gaan. De vrijheid om lekker mee te zingen bij een groot popconcert. Al zijn de beperkingen door corona natuurlijk onvergelijkbaar met de verschrikkingen van volkerenmoord en apartheid, die wij dit jaar óók hebben herdacht”, aldus Kavita Parbhudayal, die het voorwoord van de Kinderrechtenkrant schreef.

“Zelf ben ik 30 jaar geleden van Suriname naar Nederland gekomen om mijzelf te kunnen ontplooien. Om keuzes te krijgen en te maken. Dat is trouwens iets anders dan gewoon maar doen en laten wat je wil. Want wij groeien op en leven tussen andere mensen. Wij kunnen niet zonder elkaar. Dat betekent dat de vrijheid van de één niet kan zonder de vrijheid van de ander”.

In deze nieuwe editie van de Kinderrechtenkrant staan tal van verhalen over het thema vrijheid. De gemeente Den Haag vindt kinderrechten een onderwerp dat we steeds onder de aandacht moeten blijven brengen. Kavita Parbhudayal: “Elke dag opnieuw; alles om ervoor te zorgen dat kinderen veilig kunnen opgroeien en zich optimaal kunnen ontwikkelen”.

Als stad van Vrede & Recht doet Den Haag veel op het gebied van kinderrechten, naast deze Kinderrechtenkrant. Zo is er het scholieren-kinderrechtendebat en subsidieert de gemeente organisaties die waken over kinderrechten. Ook werd vorig jaar voor het eerst een kinderrechtenvoorleesboek uitgebracht voor kinderen van 0 tot 6 jaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: