Bespaar tot wel 100 euro per jaar door je autobanden regelmatig op te pompen

Meer dan 60 procent van de auto’s in Zuid-Holland rijdt rond met te zacht opgepompte banden. Autobanden op spanning houden en kiezen voor het beste bandenlabel zijn een simpele manier om geld en brandstof te besparen. Om automobilisten op weg te helpen, start vandaag de nationale campagne ‘Geef je banden lucht’.

Het klimaat verandert. Ruim 7 op de 10 Nederlanders maken zich daar zorgen om. Als automobilist kun je eenvoudig een bijdrage leveren aan een beter klimaat door je banden regelmatig op te pompen. Dat is bovendien veiliger én kan je ook tot €100 per jaar opleveren. Toch rijdt meer dan 60% van de Nederlanders met banden op een te lage spanning. Deze 5 tips helpen je om duurzamer te rijden in Zuid-Holland en daarbuiten.

 1. Geef je banden elke 2 maanden lucht
  Zet een tweemaandelijkse herinnering in je telefoon zodat je weet wanneer het tijd is om je banden te controleren en lucht te geven. Door je autobanden op de juiste spanning te brengen, rijd je veiliger, zuiniger en schoner.
 2. Meet je bandenspanning met koude banden
  Het meten van de bandenspanning gebeurt bij voorkeur wanneer de autobanden nog koud zijn. Heb je langer dan 15 minuten of meer dan 5 kilometer gereden? Tel dan 0,3 bar op bij de adviesspanning.
 3. Check de juiste spanning voor jouw auto
  Controleer wat de juiste bandenspanning is voor jouw auto. Je vindt de bandenspanning op de sticker op de deurstijl aan de bestuurderskant, aan de binnenzijde van het tankklepje of in het instructieboekje van de auto.
 4. Wissel op tijd naar winterbanden
  Wanneer de temperatuur onder de 7 graden daalt, en je rijdt op zomerbanden, dan is het tijd om deze om te wisselen voor winterbanden. Dit is beter voor de veiligheid, het milieu en je portemonnee. Komen je winterbanden na een lange periode weer uit de opslag? Pomp ze dan meteen op bij de bandenwissel.
 5. Kies de beste band
  Alle nieuwe banden voor personen- en bestelwagens hebben een Europees bandenlabel. Hiermee kun je het brandstofverbruik, de grip van de band op nat wegdek en het afrolgeluid van banden vergelijken. Kijk voor meer informatie over autobanden en het bandenlabel op kiesdebesteband.nl.

Meer tips om geld en energie te besparen
Meer tips over de juiste bandenspanning vind je op geefjebandenlucht.nl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: