Waarom wordt Michael Jackson eigenlijk nog op de radio gedraaid?

Tot mijn verbazing wordt de muziek van de in 2009 overleden Michael Jackson nog steeds gedraaid op de Nederlandse radio. Gisteren toevallig nog op Sky Radio en vandaag op QMusic. Opmerkelijk, gezien de ernstige beschuldigingen aan zijn adres.

In de schokkende vier uur durende documentaire ‘Leaving Neverland’ wordt de zanger beschuldigd van ernstig kindermisbruik en toont de film de allesverwoestende werking van seksueel misbruik. Wade Robson en James Safechuck vertellen in de reportage van hun tiende tot veertiende door Jackson te zijn misbruikt. De details zijn werkelijk misselijkmakend.

Het verhaal van Wade en James staat niet op zichzelf. In 1993 werd tiener Jordy Chandler en zijn familie al voor bijna twintig miljoen dollar afgekocht. Ik vraag mij af wie er nog zit te wachten op de liedjes van Michael Jackson? Is het blijven draaien van zijn muziek niet een minachting naar de slachtoffers? Als Jeffrey Epstein of Robert M. succesvolle zangers waren geweest, dan hadden we toch ook niet nog even en vrolijke track van ze opgezet?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: