Hoe herken je een pedofiel?

Zijn er bepaalde kenmerken of afwijkende gedragingen waardoor je een mogelijke pedofiel kunt herkennen of ontmaskeren? Ja, die zijn er zeker. Echter, elke volwassene kan een kindermisbruiker zijn. Ook zonder deze kenmerken kan iemand kwade bedoelingen hebben en zich gedragen als een wolf in schaapskleren. Charmant, liefdevol en volkomen goedaardig gedrag vertonen. Wees dus áltijd waakzaam!

Maar liefst 60 procent van het kindermisbruik vindt namelijk plaats door een bekende, zoals een buurman of -vrouw, een leraar, een trainer, een lid van de religieuze gemeenschap, een muziekinstructeur of een babysitter. In 30 procent van de gevallen zijn het familieleden: moeders, vaders, grootouders, ooms, tantes, neven, nichten of stiefouders.

Maar hoe herken je nu een pedofiel?

  • Pedofielen hebben vaak weinig interesse in volwassenen. Kinderen vinden ze wel erg interessant.
  • Ze zoeken vaak beroepen of hobby’s die hen in staat stelt veel tijd te besteden met kinderen uit een bepaalde leeftijdsgroep.
  • Kindermisbruikers hebben daarnaast de neiging om kinderen te behandelen alsof ze volwassenen zijn, of om over kinderen te praten alsof ze volwassen zijn.
  • Ze kunnen op dezelfde manier naar kinderen verwijzen als hoe ze dat naar een volwassen vriend of geliefde zouden doen.
  • Pedofielen zeggen vaak dat ze van alle kinderen houden, of dat ze het gevoel hebben zelf nog steeds kind te zijn.
  • Om contact te krijgen met een kind, dragen ze soms iets opvallends; bijvoorbeeld een T-shirt met een Mickey Mouse erop of een gek hoedje. Er ontstaat dan al snel een praatje.

Bel de politie via 0900-8844 en vraag naar de zedenpolitie of bel Veilig Thuis via 0800-2000 als u een situatie wilt melden. Of bel met het Centrum Seksueel geweld (CSG) 0800-0188.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: