Rabobank steunt initiatieven op gebied van gezondheid, jeugd en corona

Rabobank steunt initiatieven op gebied van gezondheid, jeugd en coronaVier regionale organisaties zijn afgelopen week in het zonnetje gezet door het Rabobank Coöperatiefonds. Ze kregen een cheque overhandigd voor de uitvoering van een maatschappelijk project. De organisaties werden gesteund voor een bedrag van in totaal €22.500,-.

Met het Coöperatiefonds investeert Rabobank een deel van haar winst in lokale projecten en initiatieven. De themagroep Coöperatiefonds, bestaande uit ledenraadsleden van de bank, behandelt de aanvragen en toetst deze aan de criteria van het fonds. “De themagroep Coöperatiefonds heeft uit alle aanvragen aan vier projecten een donatie toegewezen. De Rabobank en haar ledenraad zijn blij de verenigingen en stichtingen een steuntje in de rug te kunnen geven”, vertelt Angela van Essen, medewerker Marketing & Communicatie.

Delftse maatschappelijke initiatieven
De cheques werden overhandigd aan Stichting Universiteitsfonds Delft (voor onderzoek naar het effect van ventilatie op het coronavirus), Stichting Onderwijsgezond (voor aandacht voor gezonde voeding op de Cornelis Musiusschool in Delft), Stichting Lucas Onderwijs (voor de organisatie van Delft On Stage) en Stichting voor Openbaar Voortgezet Onderwijs Delft (voor een sociale boost in de Delftse wijk Voorhof, tussen praktijkschool PrOGrotius en de wijkbewoners). De initiatiefnemers ontvingen de cheques met grote blijdschap. “We zijn heel blij dat Rabobank oog heeft voor onze doelgroep, dus vmbo-jongeren”, vertelde Judith van Beek, één van de organisatoren van Delft on Stage. Jeroen Philipsen van Stichting Onderwijsgezond: “De bijdrage van de bank vergroot de kans dat ook andere partijen aanhaken bij ons project. Op deze manier komen meer kinderen in aanraking met gezonde voeding.” Informatie over of nieuwe aanvragen voor het Rabobank Coöperatiefonds: www.rabobankcooperatiefonds.nl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: