Niek de Graaf verdween van de aardbodem in hardloopkleding: wat zegt dat eigenlijk?

De 56-jarige Niek de Graaf ging op dinsdag 25 augustus 2020 hardlopen in het Haagse Bos en is daarna niet meer thuisgekomen. Er is door politie, een Search and Rescueteam en burgers een aantal keer gezocht, maar Niek werd helaas niet gevonden.

Heel Den Haag was enkele weken in de ban van de vermissing, maar inmiddels is het stil rondom deze zaak. Er wordt totaal geen aandacht meer aan geschonken. In het nabijgelegen Meijendel werd nog even gezocht na een mogelijk geurspoor, maar ook dit onderzoek zorgde niet voor een ontknoping. De grote vraag blijft nog steeds: wat is er voorgevallen en waar is Niek gebleven?

Advertenties

Er is veel gespeculeerd. Veel hypotheses zijn gedeeld, in het openbaar en onderling tussen betrokken burgers. In dit soort vermissingszaken moet je soms niet te moeilijk denken. Soms ligt de sleutel dichterbij dan je denkt.

Het is een feit dat Niek de Graaf is vertrokken in zijn hardloopkleren. Sterker nog; beveiligingscamera’s hebben dit vastgelegd. Het ligt voor de hand dat Niek daadwerkelijk is gaan hardlopen in het Haagse Bos. Als je het leven mogelijk niet meer zou zien zitten: ga je dan in hardloopkleding van huis en eerst nog even een rondje hardlopen in het Haagse Bos? Dat is toch helemaal niet logisch? Zijn intentie was duidelijk: hardlopen in het Haagse Bos!

Een vrijwillig vertrek is evenmin een theorie die aansluit bij dit gegeven. Als je van de radar wilt verdwijnen of een nieuw leven wilt beginnen.. vertrek je dan in je hardloopkleding? Natuurlijk niet! Dan ga je bepakt en bezakt van huis. In ieder geval niet in hardlooptenue.

Hoe goed is er eigenlijk écht gezocht in het Haagse Bos? Is alles met GPS-data meter voor meter in kaart gebracht? Ik ben ooit nauw betrokken geweest bij de zoektocht naar “Tante Riet” in Delft. Maandenlang werd er door burgers, zoekhonden en politie in de Delftse Hout gezocht. Uiteindelijk werd de vrouw op slechts een paar honderd meter gevonden vanaf de plek waar ze het laatst was gezien. Het was simpelweg een stukje bos dat niet was meegenomen in de zoektocht.

Advertenties

Een theorie is dat “Tante Riet” destijds onwel is geworden. Is gaan zwalken en van het pad raakte. Ze rolde onder wat bosschages en was van de aardbodem verdwenen. Maanden was ze onvindbaar tot iemand haar lichaam aantrof tijdens het zoeken naar paddenstoelen.

Hoe goed is er eigenlijk écht gezocht in het Haagse Bos? “Het bos is niet goed uitgekamd, alleen aan de kant van het paleis, omdat hij daar gezien is”, vertrouwt een betrokkene Dossier Mastenbroek toe. Werk aan de winkel dus!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: