Verdwijning Niek de Graaf groot mysterie

De politie heeft in het Haagse Bos een bord geplaatst met daarop een oproep om informatie te delen over de vermissing van Niek. (Foto: Dossier Mastenbroek)

Wat is er toch gebeurd met de 56-jarige Niek de Graaf uit Den Haag? Hij werd dinsdag 25 augustus 2020 voor het laatst gezien in het Haagse Bos. Niek ging die ochtend een rondje hardlopen en werd nooit meer gezien. Zijn dochter sloeg nog diezelfde dag alarm en deed een emotionele oproep op Facebook.

Familieleden en betrokken burgers hebben het bos meermaals tevergeefs uitgekamd. Ook de politie, een team van speurhonden en een Search And Rescue Team (SAR) deden uitgebreid onderzoek in het bos, maar er is geen enkel spoor of aanwijzing gevonden. Wel is de telefoon van Niek gevonden. Uitgeschakeld en netjes achtergelaten in de buurt van Huis ten Bosch. Ook staat er nog een glimp van hem op bewakingsbeelden. Maar Niek zelf is sinds 25 augustus nergens meer te vinden.

De kans is inmiddels heel erg klein dat Niek nog wordt gevonden in het Haagse Bos. Het is opvallend dat de enige bewakingsbeelden die van Niek gemaakt zijn, van vreselijk slechte kwaliteit zijn. Hoe kan dat? De koning woont er nota bene. Je zou toch verwachten dat het terrein rondom het paleis is voorzien van tientallen camera’s die de hoogste HD-kwaliteit draaien? Wat wij te zien krijgen zijn ouderwetse video 8 camerabeelden met een grote, waaiende tak voor de lens. Vreemd!

Als Niek zelf zijn telefoon heeft achtergelaten, dan is dat misschien gedaan met een reden. Maar welke reden? Wilde hij dat de telefoon gevonden zou worden? Wat wilde hij ermee zeggen?

Als je bewust van de radar wilt verdwijnen, waarom laat je dan je telefoon achter in een park? Op een plek waar deze snel gevonden kan worden… Wat zit daar voor idee achter? Waarom vertrek je op de dag van je “geplande verdwijning” in een hardlooptenue en ga je ook nog eens daadwerkelijk hardlopen in het Haagse Bos? Het is niet logisch. Er moet iets anders zijn voorgevallen.

Er wordt ontzettend veel gespeculeerd in deze zaak. Het is een puzzel die vooralsnog niet is opgelost. Het feit dat Niek, na zoveel zoektochten, niet is aangetroffen in het Haagse Bos, biedt misschien ook wel enige hoop dat hij misschien nog wel in leven is…

Lees ook het blog van collega crimeblogger The Mook: Is Niek de Graaf nog in leven?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: