Deliveroo bezorgers zoeken naar vermiste personen

Vandaag starten Deliveroo, AMBER Alert en de Nationale Politie de landelijke campagne ‘Ride to Find’. In de campagne worden Deliveroo bezorgers opgeroepen om uit te kijken naar vermiste personen met als doel hen zo snel mogelijk te herenigen met hun naasten.

Zo ontvangen riders vanaf nu AMBER Alerts en Vermist Kind Alerts in hun rider app. Het is de eerste keer ooit wereldwijd dat Deliveroobezorgers uitkijken naar vermiste kinderen in gevaar. Ook rijden ze gedurende de hele maand september rond met vermissingsposters op hun bezorgtassen om aandacht te vragen voor cold cases.

“Hoe meer mensen er uitkijken naar een vermist kind, hoe groter de kans dat het kind snel weer wordt gevonden”, zegt Frank Hoen, oprichter AMBER Alert. “De bezorgers van Deliveroo zijn de hele dag op pad. Ze zijn hierbij niet alleen goed zichtbaar op straat, maar zien zelf ook veel. Dat is een grote troef. Door deze nieuwe samenwerking met Deliveroo, waarbij bezorgers via hun rider app een actief alert ontvangen, hopen wij in de toekomst vermiste kinderen nog sneller thuis te brengen.”

Doorbraak in vermissingszaken
Ook aandacht voor langdurige vermissingen blijft belangrijk. Volgens de Nationale Politie hebben mensen vaak nog informatie en tips over deze onopgeloste vermissingszaken. Zelfs zonder het te beseffen. Daarom rijden meer dan 180 bezorgers in maar liefst 18 steden gedurende de hele maand september rond met vermissingsposters op hun bezorgtassen. Deliveroo hoopt zo de Nationale Politie te kunnen helpen aan een doorbraak in vier cold cases.

Ieder jaar raken er zo’n 40.000 mensen vermist, waarvan de helft kinderen. De onzekerheid voor familie en geliefden is in deze gevallen zeer groot. “Niet weten waar je geliefde is en wanneer hij of zij weer naar huis komt, is voor achterblijvers het moeilijkste’’, zegt Izanne de Wit, Teamleider Landelijk Bureau Vermiste Personen. “We hopen dat deze postercampagne zorgt voor een doorbraak.”

Deliveroo riders reageren enthousiast op de mogelijkheid om bij te dragen aan deze actie. “Iedereen bij Deliveroo is erg trots op deze samenwerking met AMBER Alert en de Nationale Politie. Het doet ons goed om bij te kunnen dragen aan het opsporen van vermiste volwassenen en kinderen, al is het hopelijk niet vaak nodig”, zegt Stijn Verstijnen, directeur bij Deliveroo Nederland.

Meer en meer organisaties sluiten zich aan bij AMBER Alert. Heeft jouw organisatie ook publieke schermen die je wilt inzetten voor het vinden van vermiste kinderen of wil je op een andere manier meehelpen?
Word dan AMBER Alert partner. Samen staan we sterker in de zoektocht naar vermiste kinderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: