Bijzondere coronafoto Saskia Koot in Museum Hilversum

De bekende fotografe Saskia Koot (zassfotoos.nl) uit Nootdorp exposeert met een wel heel bijzondere foto in Museum Hilversum. Uit honderden inzendingen werd haar foto uitverkoren voor de expositie.

“Toen Nederland 15 maart op slot ging, heb ik ook mijn fotostudio deuren moeten dicht doen. Alle geplande shoots zijn uitgesteld. Iedereen zat binnen, met het gezin, en alleen om even te “luchten” kwam je de deur nog uit. Zo ben ik begonnen tijdens het wandelen om mijn toestel mee te nemen en ouders, gezinnen etcetera in quarantaine te fotograferen. Dit leverde zulke mooie series op”, steekt ze van wal.

Beluister hieronder het interview met Saskia op Den Haag FM.

Saskia: “Zo werd ik naar aanleiding van mijn foto’s op Instagram en Facebook gebeld door Marit. Haar moeder, Wilma, ook uit Nootdorp, had corona gehad, en nu ging het eindelijk wat beter. Maar ze had op dat moment zeven weken niemand gezien, ook haar kleinzoon niet, waar ze normaal een dag per week op past. En miste hem verschrikkelijk.”

Knuffelen
Ze wilde haar moeder verrassen op afstand met een bezoekje samen met haar kleinzoon Ted. “En of ik het wilde vastleggen. Zo gedaan. Wilma kon haar geluk niet op. Ze was zo blij, ondanks dat knuffelen nog geen optie was. Precies uit deze serie heb ik een foto ingestuurd voor de fotowedstrijd Care4Corona.” Een maand geleden kreeg Saskia een mail van de organisatie. Haar foto was uit 2700 foto’s geselecteerd voor de expositie in Museum Hilversum. Er hangt werk van zo’n honderd fotografen, geselecteerd door een vakjury, wat de coronatijd heel mooi weergeeft.

Waar precies
De expositie is te bekijken tot en met 20 september in Museum Hilversum (Kerkbrink 6, 1211 BX Hilversum). Of kijk op de website voor meer informatie: museumhilversum.nl. Om te voorkomen dat het te druk wordt, adviseren we om vooraf je bezoek te reserveren. Je koopt je ticket, zoals gebruikelijk aan de kassa. Betalen gaat via pin. De toegangsprijs blijft ongewijzigd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: