ADO-jeugdspeler Kairan (Max) Wang overleden

Jeugdspeler Kairan (Max) Wang van ADO Den Haag is bij een tragisch ongeval op 15-jarige leeftijd om het leven gekomen. “We zijn in diepe rouw en spreken de grootst mogelijke vorm van steun uit aan de familie en nabestaanden van Max”, zo laat het clubbestuur vanavond weten.

Volgens De Telegraaf is Max twee weken geleden overleden na een zwempartij met vrienden in de zee bij Monster. Een sterkte stroming werd hem fataal.

Algemeen Directeur Mohammed Hamdi: “Vol ongeloof en machteloosheid werden we afgelopen week opgeschrikt door het dramatische bericht over Max. Een zeer sociale en gewaardeerde jongen, die zowel op als naast het veld in de bloei van zijn leven was. Het is verschrikkelijk, niet te bevatten en raakt ons allen hard. Onze gedachten zijn bij de familie, vrienden, stafleden en teamgenoten van Max. Vanzelfsprekend zal ADO Den Haag er alles aan doen om hen zo goed mogelijk te ondersteunen. We hebben de uitdrukkelijke wens van de familie om een aantal dagen te wachten met het brengen van dit nieuws uiteraard gerespecteerd.”

Max verhuisde ongeveer 5,5 jaar geleden met zijn ouders van China naar Nederland. Het talent begon zijn voetbalcarrière in Nederland bij DHC Delft en speelde vlak daarna ook voor HBS Craeyenhout. In 2017 maakte Max de overstap naar de jeugdopleiding van ADO Den Haag, waar hij zich opmaakte voor zijn vierde seizoen.

Bij ADO Den Haag heeft Max zowel binnen als buiten de lijnen indruk gemaakt. Hij maakte voetballend gezien een bijzondere groei door, wat ook bleek uit de uitnodiging van China Onder 16 die hij eerder dit jaar kreeg. Wegens het coronavirus kon hij niet naar deze ploeg afreizen, maar de oproep onderstreepte zijn talent. “Het is onwerkelijk en intens verdrietig dat we nooit zullen weten hoe de carrière van Max gelopen zou zijn”, vervolgt Mohammed Hamdi.

“Max was mentaal sterk en wist als geen ander hoe hij zijn doelen kon bereiken. Hij werd daarin gesteund en gesterkt door zijn familie, die altijd voor honderd procent achter hem stond. De speler van ADO Den Haag Onder 16 was zeer sociaal en beleefd naar de mensen om zich heen. Al zijn trainers en medespelers zullen dit beamen. Want hoewel Max een bescheiden jongen was, lag hij altijd heel goed in de groep. Max, met zijn postuur een imponerende verschijning, liet duidelijk merken dat hij zich thuis voelde bij ADO Den Haag. Hij kon zichzelf zijn bij onze club. Zijn gemis zal enorm zijn, als voetballer en als mens.”

“De gedachten van eenieder bij ADO Den Haag zijn en blijven bij Max, zijn familie en zijn nabestaanden. De steun en het medeleven komen vanzelfsprekend ook van grootaandeelhouder United Vansen, de overige aandeelhouders en de Raad van Commissarissen, die net als de rest van ADO Den Haag zeer trots zijn op Max. Rust zacht, Max. We zullen je enorm missen”, aldus Mohammed Hamdi.

Er is donderdag in besloten kring een condoleanceavond georganiseerd voor Max, waarbij mensen de gelegenheid hadden om afscheid te nemen en de nabestaanden te condoleren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: