Geweldige stranddag, drukte op alle fronten beheersbaar

Dankzij de inzet van ruim 100 verkeersregelaars, fietscoaches en handhavers plus steun van overige hulpdiensten is de drukte langs de kust van Den Haag, van Scheveningen tot Kijkduin, op alle fronten beheersbaar gebleven. Dat gold zowel voor de corona-veiligheid als voor de verkeersdrukte. Mensen bleken goed gehoor te hebben gegeven aan de oproep van de gemeente om niet met de auto tot aan de kuststrook te rijden, maar voor alternatieve vormen van (openbaar) vervoer te kiezen.

“Op Scheveningen was het uiteraard druk. Maar het was een drukte die hoort bij de grootste en populairste badplaats van Nederland. Op een enkel klein incident na hebben we er met z’n allen een geweldige stranddag van gemaakt. Onvergelijkbaar met vrijdag een week geleden, toen het verkeer werkelijk overal vaststond en bewoners van onze kustwijken gek werden van al het zoekverkeer dat maar rondjes bleef draaien”, aldus loco-burgemeester Hilbert Bredemeijer.

Vandaag (vrijdag 7 augustus) waren de parkeergarages uiteraard al in alle vroegte vol. Dankzij tientallen verkeersregelaars – die al om 9 uur ‘s ochtends in positie waren en nog doorwerken tot 2 uur vannacht – kon verkeer tijdig worden afgevangen en naar andere gebieden worden geleid. Daardoor konden lange files worden vermeden, bleef het oponthoud beperkt, en behielden hulpdiensten vrije routes.

Hilbert Bredemeijer: “Al die verkeersregelaars en handhavers die in hun gele en blauwe pakken onder een snikhete zon de boel staan te regelen, zodat iedereen een mooie stranddag kan beleven: onze mensen verdienen echt een dikke pluim. Uiteraard zijn ze ruim voorzien van water en verkoeling, want ook zaterdag en zondag hebben we hen hard nodig”.

De grootste uitdaging overdag vormde de concentratie aan verkeerd geparkeerde deelscooters, vooral bij het Zwarte Pad. Die blokkeerden daardoor de strandopgangen. De gemeente heeft daarom meteen met de aanbieders van deelscooters contact opgenomen om dit op te lossen.

Ook haalde de gemeente aan de kust voor het eerst weer de wielklem van stal als tijdelijke maatregel. Kentekens die niet hebben betaald (of waarvan de maximale parkeerduur is verstreken) en waarvan de NAW-gegevens niet bekend zijn bij de gemeente, lopen het risico een wielklem te krijgen. Enkele auto’s werden vandaag ‘geklemd’.

“We doen dit om grenzen te stellen. We zijn een gastvrije badplaats, maar dat mag geen vrijbrief zijn om moedwillig regels te overtreden. Al met al ben ik blij dat de extra maatregelen die het stadsbestuur begin deze week heeft aangekondigd, effect hebben”, aldus loco-burgemeester Bredemeijer. “Iedereen kon het vandaag zelf ervaren: bewust reizen hoort bij een mooie stranddag, dus blijf gebruik maken van alle vervoersalternatieven die deze gastvrije stad biedt! En houd vol, zeg ik tegen iedereen die zaterdag en zondag komt. Houd je aan de 1,5 meter-regel, houd je aan de overige corona-richtlijnen, doe dat voor jezelf en voor anderen. Kortom, maak er weer een geweldige stranddag van!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: