Tijdlijn Tamar in de zaak Marken

Op basis van openbare bronnen en informatie heeft onze redactie een tijdlijn gemaakt rondom het overlijden van de 14-jarige Tamar uit Marken. Sommige tijden zijn indicatief samengesteld op basis van de verklaring van de moeder van Tamar.

Donderdag 23 juli 2020
Tijdstip onbekend
Normaal gesproken ging Tamar redelijk op tijd naar bed, maar door alle coronamaatregelen met betrekking tot school, was ze uit haar ritme en structuur. Er wordt daarom een afspraak gemaakt dat ze voortaan gelijktijdig met haar ouders gaat slapen.

Vrijdag 24 juli 2020
23.55 uur (staat vast)
De afspraak komt weer aan de orde als de ouders rond twaalf uur naar bed gaan. Tamar is op dat moment niet van plan te gaan slapen.

Zaterdag 25 juli 2020
00.05 uur (indicatief)
Er ontstaat ruzie. De moeder van Tamar geeft niet toe en stelt: “Twaalf uur is twaalf uur!” Tamar raakt gefrustreerd door de hele situatie.

00.15 uur (indicatief)
Tamar bevindt zich enige tijd in de badkamer en gaat vervolgens toch maar naar haar slaapkamer.

00.25 uur (indicatief)
Tamar loopt de trap af naar beneden en pakt haar witte jas. Ze is boos en zegt tegen haar moeder: “Ik ga naar buiten!”

00.45 uur (indicatief)
Tamar pakt haar sleutelbos uit haar schooltas en gaat lopend weg. Naar verluidt is ze niet in het bezit van haar mobiele telefoon.

00.50 uur (indicatief)
De moeder van Tamar pakt haar jas en haar mobieltje en gaat er achteraan. Ze ziet haar dochter niet meer. Ze rijdt door naar de haven en vraagt aan wat jongeren, die wat zitten te drinken bij een café, of ze Tamar soms hebben gezien. Ze hebben haar inderdaad lopend gezien en wijzen moeder de looprichting naar een strandje waar de familie vaak zwemt.

01.00 uur (indicatief)
De moeder van Tamar ziet haar niet op het strand. Ze besluit naar haar oude woning op Marken te rijden en werpt nog een blik op de dijk. Het is aardedonker die bewuste nacht. Ze ziet de dijk amper liggen. Ze rijdt een klein rondje door het centrum.

01.10 uur (indicatief)
De moeder van Tamar rijdt weer terug naar huis in de veronderstelling dat ze misschien weer thuis is. Maar ze is er niet.

01.10 uur – 03.15 uur (indicatief)
Moeder is naar eigen zeggen vervolgens tweeënhalf tot drie uur lang aan het fietsen geweest door Marken om Tamar te zoeken. Ze mobiliseert jongeren om ook naar het meisje uit te kijken. Ondertussen pendelt ze zo’n drie keer tussen het centrum van Marken en haar woning heen en weer (om te kijken of ze misschien al thuis is).

01.00 uur – 03.15 uur (indicatief)
Jongeren op Marken zoeken zo’n 2 uur lang mee naar het meisje.

03.00 – 03.15 uur (staat vast)
De moeder van Tamar is weer even thuis. Haar man neemt de zoektocht over en stapt op de fiets. Hij pakt een route over de dijk. Hij komt zonder resultaat terug.

03.30 uur (indicatief)
De vader van Tamar pakt zijn auto en rijdt richting de dijk. Hij gaat kijken of ze richting ‘de molens’ is gewandeld. Hij vindt haar echter niet.

03.30 uur (staat vast)
De politie wordt gebeld.

04.00 uur (staat vast)
Politieagenten zien in de berm langs de N518 (ter hoogte van hectometerpaaltje 9,3) in Zuiderwoude het levenloze lichaam van Tamar liggen. De betrokken agenten omschrijven de vondst als de nachtmerrie van hun leven. Ze is aangereden en de dader is er vandoor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: