Arts: Joran van der Sloot heeft waarschijnlijk ‘koortsende ziekten’

Bron recept: constantiaoomen.wordpress.com

De redactie van Dossier Mastenbroek heeft een Nederlandse arts geraadpleegd in de actuele kwestie rondom Joran van der Sloot. De veroordeelde moordenaar heeft naar eigen zeggen corona opgelopen in zijn Peruaanse cel. Vandaag lekte er een recept uit waarop verschillende medicijnen staan die Van der Sloot voorgeschreven heeft gekregen.

Op ons verzoek heeft de arts, die werkzaam is in een groot ziekenhuis, de medicatie onder de loep genomen. Hij vermoedt dat Joran een zogenoemde ‘koortsende ziekten’ heeft. “In Zuid-Amerika zijn veel ziekteverwekkers parasitair”, vertelt hij. Over de lijst aan medicatie, zegt de arts: “Het is een brede cocktail tegen verschillende verwekkers. Ze gooien in bijvoorbeeld ontwikkelingslanden vaak veel verschillende middelen bij elkaar, in de hoop de boosdoener te kunnen aanpakken”, weet hij op basis van eigen ervaringen bij buitenlandse ziekenhuizen.

“Azitromycine is tegen bacteriën of zelfs superinfecties. Ivermectine wordt toegediend tegen parasieten of beter gezegd tegen de verschillende stadia van de parasitaire cyclus. Er is hieromtrent van alles mogelijk bij Joran, maar rivierblindheid ligt niet voor de hand. Prednison is ontstekingsremmend en afweeronderdrukkend.”

Heeft Joran van der Sloot echt corona? “Tegenwoordig wordt bij koorts meteen aan corona gedacht. Antibiotica geven wij in Nederland ook voor eventuele bacteriële infecties die mee kunnen spelen in het kader van verminderde weerstand. Het werkt natuurlijk niet tegen corona zelf, omdat dit op de eerste plaats een virus is. Het kan wel de eventuele bijkomende infecties, die gepaard gaan met corona, behandelen.”

De arts sluit corona dus niet uit, maar hij kan het medicijn Ivermectine er niet mee rijmen. Mogelijk is er dus nog meer aan de hand.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: