Netflix aanrader: ‘Unsolved Mysteries’

‘Unsolved Mysteries’ gaat over waargebeurde, raadselachtige vermissingen, schokkende moorden en bovennatuurlijke ervaringen. Er zijn helaas nog maar zes delen beschikbaar op Netflix; want dit vraagt om veel meer!

Voor wie, na het zien van de documentairereeks, niet genoeg kan krijgen, staat er op YouTube nog een heleboel oud materiaal. ‘Unsolved Mysteries’ is namelijk gebaseerd op de gelijknamige serie uit de nineties, waarin ook allerlei onopgeloste zaken werden behandeld.

Mystery on the Rooftop
De eerste aflevering heet Mystery on the Rooftop en vertelt het verhaal van de pasgetrouwde Rey Rivera die dood werd teruggevonden in een conferentiekamer in het Belvedere Hotel in Baltimore, boven zijn lichaam was een gat in het plafond. Op het moment dat hij werd gevonden, was Rey al acht dagen vermist. Volgens de politie van Baltimore pleegde hij zelfmoord door van het dak van het hotel te springen, maar volgens artsen is dat onmogelijk.

13 Minutes
De tweede aflevering, 13 Minutes, focust op Patrice Endres, die op 38-jarige leeftijd verdween uit haar kapsalon. In 13 minuten tijd leek ze van de aardbol verdwenen en bleef haar tienerzoon Pistol alleen achter. Pistol is nu op zoek naar antwoorden.

House of Terror
Aflevering drie van de reeks heet House of Terror. Voor die aflevering reizen we af naar Frankrijk, waar in april 2011 de lichamen van een vrouw en vier kinderen werden teruggevonden, begraven in hun eigen tuin. De vader van het gezin, Xavier was nergens te vinden. Al snel werd het duidelijk dat hij de dader was, maar hij werd nooit teruggevonden.

No Ride Home
De vierde aflevering van Unsolved Mysteries heet No Ride Home en volgt de zaak rond Alonzo Brooks, die na een feestje met vrienden niet terugkeerde. Een maand later werd zijn lichaam teruggevonden door vrijwilligers in een gebied dat al meermaals doorzocht werd door de politie.

Berkshires UFO
In de vijfde aflevering gaat de reeks helemaal een andere kant op, die van het paranormale. In Berkshire’s UFO wordt dieper ingegaan op de UFO die door verschillende ooggetuigen gezien werd op 1 september 1969 in Berkshire County, Massachusetts. De ooggetuigen proberen al hun hele leven aan de wereld duidelijk te maken dat wat ze zagen echt is, maar niemand wil hen geloven.

Missing Witness
De zesde en laatste aflevering heet Missing Witness en gaat over Lena Chapin. Zij hielp, toen ze amper 17 jaar oud was haar moeder om het lichaam van haar stiefvader te verbergen. Vier jaar later, in 2012, moest ze tegen haar moeder getuigen in de rechtbank, maar zover kwam het nooit, want nog voor ze verwacht werd in de rechtbank verdween ze en liet ze zo haar jonge zoontje achter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: