Brieven van naoorlogse emigranten (1945-1965) gezocht

In de naoorlogse jaren zijn ongekend veel Nederlanders geëmigreerd naar landen als Canada, Amerika en Australië. Zij werden hiervoor aangemoedigd door de regering. Met 10 miljoen inwoners zou het land namelijk te vol zijn. Wat volgde was een bijzonder fenomeen. Maar liefst 400.000 Nederlanders emigreerden, 4 procent van de totale bevolking. 

“Voor een journalistiek onderzoeksproject ben ik op zoek naar brieven van deze naoorlogse emigranten. Zij vertellen op een bijzonder manier hoe het toen geweest moet zijn om te emigreren”, vertelt Minke de Vogel. Mocht u brieven van emigranten uit de periode 1945-1965 in uw bezit hebben en willen helpen, dan kunt u Minke bereiken via: 06-21397858. E-mail: minkeella@gmail.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: