Absolute Netflix-tip: The Bridge!

Wanneer er een stoffelijk overschot wordt ontdekt op de bekende Sontbrug tussen Denemarken en Zweden, moeten de politieteams van beide landen de handen in één slaan op jacht naar de dader. Zó begint de Deens-Zweedse tv-misdaadserie The Bridge. Een absolute aanrader!

Saga Norén (Sofia Helin) is rechercheur in Malmö en Martin Rohde (Kim Bodnia) de politie-inspecteur in Kopenhagen. Het tweetal krijgt tijdens het werk, maar ook privé heel wat te verduren. De sociaal onhandige Saga en rokkenjager Martin raken al snel bevriend. Dat levert een lastige keuze op wanneer er gekozen moet worden tussen vriendschap, recht en de waarheid.

Twee seizoenen lang zijn Saga en Martin samen te zien. In het derde seizoen krijgt Saga een nieuwe partner: Henrik Sabroe (Thure Lindhardt). Het is voor de kijker geen verrassing dat Martin even uit beeld is, maar de werkelijke reden ligt achter de schermen, zo blijkt. Hij voelde zich ongemakkelijk om als Jood in de Zweedse stad Malmo te werken voor de opnames van de serie. “Het groeit, vooral in Malmo waar we The Bridge hebben opgenomen. Het is geen fijne plek en het is niet comfortabel om daar te zijn als Joods persoon”, vertelde Kim, die van Russische en Poolse afkomst is, over het opkomende antisemitisme.

Martin wordt in de opvolgende delen node gemist, maar de verhaallijn tussen Saga en Henrik is niet minder spannend. Het is een serie die tot de laatste seconde blijft boeien. Het stort je na de laatste aflevering dan ook in een meedogenloos zwart gat… Ik ben er nog steeds niet uitgekropen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: