Wat vertelt het schoeisel van Karin Grijpstra?

In de zaak van de overleden Orlando Boldewijn speelt het schoeisel van de jongen een belangrijke rol. Het is mogelijk zelfs doorslaggevend. Ik moest meteen denken aan de zaak van Karin Grijpstra.

De 17-jarige Rotterdammer verdween in februari 2018 op de avond waarop hij een date had. Acht dagen later werd zijn lichaam in een meer in de Haagse wijk Ypenburg teruggevonden. De verdachte stond afgelopen week terecht. De hamvraag: hoe is Orlando in het water terecht gekomen?

De plek waar Orlando in het water belandde.

Een belangrijk detail werd tijdens de zitting openbaar gemaakt. De schoenen van het slachtoffer waren namelijk brandschoon. Het is dus vrijwel uitgesloten dat Orlando zelf het water in is gelopen, omdat zijn schoenen dan vol met bagger en slib hadden moeten zitten.

Wat vertelt het schoeisel van Karin Grijpstra eigenlijk? Zondagochtend 23 februari vond de politie in het Friese Cornjum (Koarnjum), in het water aan De Wier, het lichaam van Karin. Ze had de gewoonte wat later naar bed te gaan en is aan het begin van de nacht nog naar buiten gegaan om haar hond uit te laten. Inmiddels is uit onderzoek gebleken dat zij mogelijk door een misdrijf om het leven gekomen is.

Had Karin modder of slib van de poldersloot aan haar schoenen? Dat voedt de theorie dat ze zelf het water in is gelopen, mogelijk omdat ze onwel is geworden. Maar wat als haar schoeisel brandschoon is geweest? Dan is ze door een andere oorzaak in het water gekomen en er misschien zelfs wel ingelegd. Het is een kaart die de politie nu nog niet prijsgeeft, vermoed ik.

Karin werd eveneens in het water gevonden.

De Friese recherche meldde onlangs dat er nog steeds onderzoek wordt gedaan in deze zaak. Er wordt nog gewacht op de uitslag van enkele onderzoeken. Je kunt je afvragen wat er al sinds februari dan wordt onderzocht? Het NFI heeft veelal binnen een paar dagen onderzoeksresultaten paraat.

Het blijft een vreemd verhaal!

De uitspraak in de zaak van Orlando Boldewijn is overigens donderdag 16 juli 2020.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: