In het bos zijn de wilde dieren

In januari 1999 werd de destijds 13-jarige Sybine Jansons uit Maarn vermoord door Martin C. Ze fietste van school naar huis, maar kwam nooit aan. Haar lichaam werd na enige tijd in het water nabij Breukelen gevonden.

Het boek dat de vader van Sybine, Arjen Jansons schreef, heet ‘In het bos zijn de wilde dieren’. Jansons maakt hierin een reconstructie van wat er zich allemaal heeft afgespeeld.

Het schetst een beeld van een twijfelende politie die de focus op een gegeven moment zelfs helemaal op de ouders legt. Toch buigt het onderzoek zich uiteindelijk naar een andere verdachte, de werkelijke dader: Martin C.

De voormalig buschauffeur uit Nieuwegein zit momenteel een gevangenisstraf van ruim zeventien jaar en tbs uit, voor de moord op Sybine en voor twee andere verkrachtingen. Hij is naar verluidt al een paar keer op begeleid verlof geweest.

De behandelaars in de Oostvaarderkliniek hebben het boek van Arjen Jansons waarschijnlijk nooit gelezen, want dan zou je nog geen halve meter buiten de poort lopen met deze man.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: