Doorbraak in zaak Madeleine McCann

Foto: Metropolitan Police

De Britse politie meldt dat een Duitse man is geïdentificeerd als verdachte in de vermissingszaak van Madeleine McCann.

De Metropolitan Police zegt dat het gaat om een man van 43 jaar. Hij was destijds in de buurt van het resort in Praia da Luz toen Madeleine McCann op 3 mei 2007 verdween aan de Portugese Algarve.

De toentertijd 30-jarige Duitser woonde enige tijd in een boerderijtje op een steenworp afstand van het resort. De man had zijn huis ten tijde van de verdwijning al verlaten, maar zou nog enige tijd in het gebied hebben rondgezworven met zijn camper, een Volkswagen Westfalia. Het busje werd een dag na de verdwijning van McCann op een andere naam gezet in Duitsland, maar de politie zegt te vermoeden dat de auto toen nog in Portugal was. Ook reed hij regelmatig rond in een donkerrode Jaguar XJR6.

Foto: Metropolitan Police

De verdachte zit momenteel vast in Duitsland voor een zedenzaak. Het zou gaan om seksueel misbruik van kinderen. Het Openbaar Ministerie in Duitsland heeft de man naar verluidt officieel in verdenking gesteld.

Een zeer belangrijk aanknopingspunt is dat de man een telefoongesprek heeft gevoerd tijdens de ontvoering van het meisje. Het telefoonnummer van de man en van degene met wie hij belde, zijn vrijgegeven, in de hoop dat dit tips oplevert. De politie hoopt dat mensen het nummer herkennen en meer informatie kunnen verschaffen.

“The first, (+351) 912 730 680, is believed to have been used by the suspect and received a call from another Portuguese mobile, (+351) 916 510 683, while in the Praia da Luz area, starting at 7.32pm and ending at 8.02pm on the night of May 3 2007”, meldt de Britse politie.

De komende dagen op Dossier Mastenbroek uiteraard meer details over deze belangrijke ontwikkelingen.

Een gedachte over “Doorbraak in zaak Madeleine McCann

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: