Wie zegt eigenlijk dat Jaïr Soares niet is verdronken? De politie, maar waarom denken ze dat?

Het is niet aannemelijk dat de 7-jarige Jaïr Soares in zee terecht is gekomen en is verdronken, stelt de politie. Ik vind dat het scenario verdrinking wel degelijk moet worden meegenomen en niet als onwaarschijnlijk moet worden bestempeld. Aanwijzingen voor een misdrijf zijn er namelijk evenmin.

Eerst terug naar de dag van de vermissing. Het is 4 augustus 1995 als Jaïr met zijn vader, moeder, broertje en een kennis met haar dochtertje op het strand van Monster is. Het jochie speelt op een speelplaats naast strandtent Beach Club, zijn ouders halen patat. Als zij terugkomen is het kind verdwenen. Het is tot op de dag van vandaag een mysterie wat er is gebeurd met Jaïr.

Een noodlottig ongeluk ligt bij het strand en de zee zeker voor de hand, maar de politie stelt in dit specifieke geval van niet. “Hij wist heel goed dat hij niet alleen het water in mocht”, vertelde een woordvoerder in 2019. Een kind van 7 jaar doet doorlopend dingen die niet mogen, dus dat argument gaat voor mij niet op.

“Bovendien was het al behoorlijk aan het afkoelen en vonden de kinderen het te koud”, luidt het volgende argument. Dat is ook heel uiteenlopend bij kinderen. Er zijn kinderen die oneindig in de zee blijven springen en duiken, terwijl dit voor anderen (al) te koud is. Bovendien kun je met simpelweg nog even pootje baden ook gegrepen worden door een golf.

“Verder was Jaïr ook geen jongetje dat wegliep. Hij hing heel erg aan zijn familie, met name aan zijn broer die mee was naar het strand”, zegt de politie. Hij hoeft ook niet weggelopen te zijn, maar verdwalen kan ook!

Het volgende argument houdt ook geen stand: “Als hij onverhoopt toch van ze gescheiden geraakt was, dan hadden de hulpdiensten hem zeker teruggevonden in de uren erna”, aldus de politie. Als Jaïr is verdronken, iets dat consequent achterwege wordt gelaten, dan was hij zeker niet binnen enkele uren gevonden. Sterker nog: in het ergste geval wordt een lichaam nooit meer gevonden. Alles valt of staat met stromingen.

De politie gaat er dus vanuit dat Jaïr het slachtoffer is van een misdrijf en dat hij vanaf de strandtent is meegenomen door iemand. Een scenario dat zeker niet uitgesloten dient te worden, maar waarvoor net zo min hard bewijs is. Als Jaïr – zoals de politie stelt – wist dat hij niet alleen in het water mocht en enorm aan zijn familie hing, waarom zou hij dan wel met een vreemde meegaan? Het zou dan moeten gaan om iemand met een natuurlijk overwicht.

Er is een hele kleine aanwijzing dat dit mogelijk daadwerkelijk zo is gegaan. Jaïr is die vrijdagmiddag mogelijk gezien samen met een persoon. Dat kan een volwassene, maar ook een tiener zijn geweest. Naar verluidt was dit in de buurt van de Molenwijk, vlakbij het strand van Monster.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 06-57876279
Tip de politie via WhatsApp: 06-10000012
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem

Een gedachte over “Wie zegt eigenlijk dat Jaïr Soares niet is verdronken? De politie, maar waarom denken ze dat?

Voeg uw reactie toe

 1. Op de website van “pegasus” ene heer Crozie of zo kwam ik het een en ander tegen over Jair. De politie is naar aanleiding hiervan druk bezig geweest maar zonder resultaat.

  http://capoditutticapi008.blogspot.com/
  “DE BEGRAAFPLAATSEN VAN MISBRUIKTE SLACHTOFFERS

  Jair Soares (4 augustus 1995 verdwenen) De 7 jarige werd door K.van K. ontvoerd en gevangen gehouden in de molen Sara Catharina te Hoenzadriel,dagelijks misbruikt en op beestachtige wijze vermoord.”

  Zie ook zijn ander blogs: http://capoditutticapi007.blogspot.com/
  En: http://capoditutticapi009.blogspot.com/

  Ergens op internet heeft zijn dochter nog eens iets gepost over haar vader, ene heer Crozie of Cozie of zo.

  De kans dat hij gewoon verdronken is blijft natuurlijk mogelijk maar alles moet onderzocht worden.
  De politie heeft in de jaren 2011,d acht ik naar aanleiding van een melding van mij over het stukje op capoditutticapi nog een onderzoek gedaan, ook dit leverde niets op.

  https://www.waarheidsvinding.com/?cat=327.

  Triest dat er nog niets gevonden is en men geen stap verder is gekomen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: