Zaak Karin Grijpstra dreigt coldcase te worden

Maanden na de dood van Karin Grijpstra uit het Friese Cornjum is het nog steeds een mysterie wat de 55-jarige vrouw is overkomen en wie daarvoor verantwoordelijk is.

Karin is in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 februari vermoedelijk door een misdrijf om het leven gekomen. De politie houdt er rekening mee dat de vrouw, terwijl zij haar hond uitliet, is aangevallen door iemand uit Cornjum of omgeving. Op basis van het sporenbeeld kan een noodlottig ongeval echter ook niet worden uitgesloten.

Friese media tikken al weken geen letter meer over de zaak en ook de politie meldt niets meer. Het lijkt erop dat het onderzoek muurvast zit. De dood van Karin Grijpstra dreigt een coldcase te worden…

Even was er sprake van opwinding. De politie zocht namelijk meedere verdachten die twee fietsers bij Jelsum en Cornjum hebben overvallen. De gestolen bankpas van de Jelsumer werd daarna gebruikt bij een geldautomaat in Leeuwarden. Op camerabeelden is te zien dat drie mensen die bankpas gebruikten.

Volgens de politie denken sommige mensen in Cornjum aan een verband tussen haar dood en de straatroven. De politie heeft dat onderzocht, maar heeft momenteel geen aanwijzingen dat er een verband is tussen de twee zaken.

De politie heeft op woensdag 8 april overigens een 15-jarige jongen uit Stiens aangehouden in het onderzoek naar de straatroven. Met behulp van camerabeelden is de politie de verdachte op het spoor gekomen. Hij is niet de enige verdachte, dus meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De politie meldt dat hun identiteit bekend is.

Mocht de dood van Karin een noodlottig ongeval zijn, waar moeten we dan aan denken? Is ze onwel geworden en in de sloot gevallen? Naar verluidt zijn er op behoorlijke afstand van haar lichaam persoonlijke spullen in het weiland gevonden, dus een onwelwording is erg onwaarschijnlijk. Een aanrijding? Dan zouden verwondingen daar zeker op moeten wijzen.

Onaannemelijk en ongeloofwaardig dus. Karin is het slachtoffer van een misdrijf!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: