Al dertien jaar geen enkele aanwijzing in de zaak Madeleine McCann

Maddie McCann, het Britse meisje dat in 2007 als driejarige spoorloos verdween.

Deze maand is het precies dertien jaar geleden dat de Britse peuter Madeleine McCann spoorloos verdween vanuit een vakantiewoning in de Portugese badplaats Praia da Luz.

Er is sindsdien, door zowel de Portugese als de Britse politie, onafgebroken onderzoek gedaan naar de vermissing van het kind. Het leidde vooralsnog niet tot een oplossing van het mysterie. Wat is er toch voorgevallen in die avond van donderdag 3 mei 2007?

Het moet op de eerste plaats de ouders en familie van het meisje, maar ook de speurneuzen van Scotland Yard (het huidig onderzoeksteam, red.) tot waanzin drijven. Er zijn de afgelopen dertien jaar geen enkele concrete aanwijzingen voorbijgekomen over wat er gebeurd zou kúnnen zijn. Natuurlijk wordt er al jaren druk gespeculeerd, maar bewijs er is er niet.

Jaïr Soares
De vermissing van Madeleine McCann doet mij altijd meteen denken aan Jaïr Soares, de destijds 7-jarige jongen die op vrijdag 4 augustus 1995 van een druk strand in Monster verdween.

Jaïr verdween na het eten van een patatje bij een strandtent. Omdat hij zijn portie al sneller op had dan zijn broer en ouders, ging hij weer buiten spelen. Sindsdien is niets meer van hem vernomen.

Jaïr uit Rotterdam verdween in augustus 1995 spoorloos vanaf het strand van Monster.

Ook een zaak waarin de politie zó graag tot een oplossing zou willen komen, maar zelfs een coldcaseteam geen enkel relevant en doorslaggevend aanknopingspunt vond. De vraag rijst of er ooit nog duidelijkheid komt in deze twee zaken.

Ik ben ervan overtuigd dat er mensen zijn die meer weten over deze zaken. In de zaak van Nicky Verstappen kwamen ook ineens twee cruciale getuigen naar voren, die verdachte Jos Brech mogelijk hebben zien fietsen met Nicky achterop. Ze waren destijds niet serieus genomen door de politie en dachten dat hun informatie wellicht niet waardevol was. Het tegendeel blijkt nu waar.

Ook in de zaak van Jaïr en Maddie moeten er mensen zijn die rondlopen met een groot geheim, kennis, met vermoedens of met informatie waarvan ze denken dat het onbelangrijk is. Doe een stap naar voren. Desnoods anoniem.

Instant leestip: Op zoek naar de verloren kinderen (Trouw)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: