Het is stil in Cornjum: komt de waarheid ooit nog aan het licht?

In deze boerderij aan de Wier in Cornjum woonde Karin met haar partner. Het is de plek waar ook haar twee dochters opgroeiden. Aan het begin van de oprit werd Karin gevonden.

Karin Grijpstra werd op zondagochtend 23 februari 2020 dood aangetroffen door haar dochter. De 55-jarige vrouw lag in de sloot bij de oprit van hun huis aan De Wier in Koarnjum. Ze ging ‘s avonds de deur uit om de hond uit te laten. Haar man lag toen al op bed.

Karin is in die nacht van zaterdag 22 op zondag 23 februari vermoedelijk door een misdrijf om het leven gekomen. De politie houdt er rekening mee dat de vrouw, terwijl zij haar hond uitliet, is aangevallen door iemand uit Cornjum of omgeving. Op basis van het sporenbeeld kan een noodlottig ongeval echter ook niet worden uitgesloten.

Het was een grote schok in Cornjum toen bleek dat de zeer geliefde dierenartsassistente onder mysterieuze omstandigheden was overleden. Helemaal toen de politie meldde dat de dader weleens uit de zeer nabije omgeving van Cornjum zou kunnen komen.

Advertenties

Er wordt nog hard gezocht naar een dader, maar er is veel onduidelijkheid rond haar dood. Meer dan 100 tips hebben de recherche nog niet dichter bij een oplossing gebracht. De vraagt rijst dan ook of de waarheid ooit nog aan het licht komt.

Er moeten mensen zijn die meer weten, iets hebben gezien of een vermoeden hebben wie dit op zijn geweten heeft. In een gesloten dorp als Cornjum is het natuurlijk lastig om naar voren te stappen: stel dat je de verkeerde aanwijst. Toch is elke aanwijzing waardevol voor de politie. Ze kunnen hiermee ook zaken uitsluiten.

Oproep
Kom jij uit Cornjum of de omgeving en wil je eens van gedachten wisselen over deze zaak? Zijn er bepaalde elementen die nog niet in de media zijn besproken, maar zeker de aandacht verdienen? Neem vertrouwelijk contact op met onze redactie, via dossiermastenbroek@gmail.com.

Leestip: onderzoeksjournaliste Mook, schreef deze week haar opinie over de zaak. Lees hier haar blog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: