Jos Brech toch voor de rechter in coronatijd

Brech werd aangehouden in de bergen nabij Barcelona.

Voor vrijwel alle Nederlanders is het een nieuw fenomeen, maar bushcrafter Jos Brech (57) leefde eigenlijk al jaren quarantaine. De Simpelvelder had op vrije voeten waarschijnlijk weinig besmettingsrisico gelopen, omdat hij veelal alleen in de bossen bivakkeerde. Daar kwam in augustus 2018 een einde aan, toen hij door een Spaans arrestatieteam in de buurt van Barcelona werd opgepakt.

Hij wordt verdacht van de ontvoering, verkrachting en het doden van Nicky Verstappen in 1998.  Brech ontkent, maar weigert vooralsnog te verklaren hoe het kan dat 27 van zijn dna-sporen -huid, speeksel, haar – gevonden zijn op de onderbroek en het lichaam van Nicky. Het gaat om twee haren. En één deel van een haar. Ook zijn er drie huidschilfers gevonden en verder 21 biologische contactsporen, waaronder mogelijk speeksel. Deze sporen wijzen volgens een dna-expert op ‘langdurig, intensief’ contact en niet op ‘oppervlakkige of eenmalige’ aanraking.

Wat betekent de coronacrisis voor het strafproces tegen Brech? Er waren alleen al in mei vijf zittingsdagen gepland, maar de rechtbank verwacht pas eind september of begin oktober aan de zaak te kunnen beginnen. De familie van Nicky is geschrokken van het uitstel, maar heeft begrip voor de situatie. Ook zij willen net als de rechters en het Openbaar Ministerie een volwaardige behandeling.  

Op woensdag 6 mei 2020 is er wel een korte zitting. Dan wordt bekeken of het voorarrest van Jos Brech wordt verlengd. Naar verwachting zal de advocaat van Brech vragen om vrijlating in afwachting van het proces. De kans is zeer klein dat de rechtbank Brech voorlopig op vrije voeten stelt.

Een gedachte over “Jos Brech toch voor de rechter in coronatijd

Voeg uw reactie toe

 1. DNA in de onderbroek
  Is gekomen toen Jos Brech
  daar op de hei wandelde en poepen moest en het toilet van het kamp gebruikte

  Dan doet men dus ook broek en onderbroek omlaag tegrnnde wc rand.
  Daarna ga het kind N.VNee poepen en ook broek en onderbroek omlaag tegen de wc rand en zo is het in de onderbroek gekomen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: