Spulletjes van Karin Grijpstra gevonden

In een slootje in het Friese Koarnjum waarin op zondagmorgen 23 februari 2020 het lichaam van de 55-jarige Karin Grijpstra werd gevonden zijn verschillende persoonlijke spulletjes gevonden.

Op donderdag en vrijdag is het water en het gebied nabij de vindplek minutieus onderzocht. Wat er precies is gevonden is nog niet duidelijk. De zeer geliefde medewerkster van een dierenkliniek in Leeuwarden, ging rond middernacht nog even haar hond uitlaten. In de vroege morgen sloeg haar man alarm en werd de vrouw op steenworp afstand van haar woning in een slootje gevonden door haar dochter.

Volgens de politie is er sprake van een misdrijf. Hoewel de politie meerdere tips heeft ontvangen, is de zaak nog niet opgelost. Dinsdag wordt het misdrijf weer behandeld in het programma Opsporing Verzocht.

Je kunt je overigens afvragen om wat voor persoonlijke spullen het gaat. Ik vermoed sleutels, een portemonnee en dat soort zaken. Opmerkelijk genoeg werden deze zaken dus kennelijk niet in de zakken van de kleding van de vrouw aangetroffen, waar je normaal gesproken toch je persoonlijke spulletjes opbergt. Zijn de bezittingen na het misdrijf in het water gegooid en wat zegt dat? Waarom deed de dader dat?

In het dorpje Koarnjum houdt men de adem in. Loopt er een moordenaar rond in het dorp? En zal de waarheid wat er die nacht is voorgevallen ooit aan het licht komen? Het onderzoek lijkt muurvast te zitten…

Het verhaal gaat overigens dat er sinds enige tijd een groep jongens overvallen pleegt in de regio van Koarnjum. Ik begrijp de link. Maar een overval is wel iets anders dan een moord plegen. Nee, hier is iets heel anders aan de hand.. maar wat?

“In de sloot heeft echtgenoot Dirk later een paal geslagen en er een bos bloemen aan gehangen. Het memoreert de plek waar hij zijn vrouw verloor. En alsof dat nog niet genoeg ellende was, overleed Dirks vader ook nog eens zes dagen later.” – Algemeen Dagblad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: