Friese moord Karin Grijpstra doet even denken aan Delftse moordzaak Wilma Bres

Het levenloze lichaam van Karin Grijpstra (55) werd zondagochtend 23 februari 2020 aangetroffen in een sloot die langs De Wier loopt, vlakbij haar woning in het Friese dorp Cornjum.

De politie vermoedt dat de vrouw door een misdrijf om het leven is gekomen. Waarschijnlijk is mevrouw Grijpstra zaterdagavond rond middernacht haar hond gaan uitlaten. Haar lichaam werd uren later, rond 09.00 uur, gevonden.

Inmiddels is de politie een Team Grootschalige Opsporing (TGO) gestart. De rechercheurs komen graag met mensen in contact die tussen middernacht en zondagochtend 09.00 uur op De Wier of in de omgeving zijn geweest. Ook als u denkt niets bijzonders te hebben gezien, neem alstublieft toch contact op.

Toneelvoorstelling
Zaterdagavond 22 februari was er een toneelvoorstelling in het dorpshuis in Cornjum. Heeft u na afloop of onderweg naar huis iets opvallends gezien, dan hoort de politie dat graag.

Wilma Bres
In een bekende Delftse moordzaak speelde een toneelvoorstelling ook een belangrijke rol. Wilma Bres voerde op zaterdag 15 juli 1989 met een amateurgezelschap het toneelstuk Sondheim in the Park op. Na de voorstelling dronk ze in het theatercafé in Delft met de deelnemers en wat gasten nog wat, alvorens ze naar huis ging. Ze vertrok rond 2.00 uur.

Een uur later werd haar lichaam niet al te ver van haar woning aangetroffen. De vrouw is destijds met meerdere messteken gedood.

De politie zegt er rekening mee te houden dat de persoon die Bres heeft gedood destijds minderjarig was. Er is onlangs een tip “met concrete informatie” binnengekomen. Deze tip heeft geleid tot een heropening van het onderzoek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: