Directeur Rard Rijcken van Eteck reageert op klachten

In het radioprogramma Dossier Mastenbroek op Den Haag FM heeft directeur Rard Rijcken van Eteck Energie gisteravond gereageerd op tientallen klachten over opmerkelijke tariefverhogingen, slechte communicatie en ondefinieerbare kosten.

Van Den Haag tot Tiel en van Bodegraven tot Leiden. Overal regent het al langere tijd klachten over het bedrijf. Radiomaker en journalist Martijn Mastenbroek ging een uur lang in gesprek met de directeur. “Hij erkent dat er zeker verbeterpunten zijn bij de klantenservice en heeft toegezegd dat er binnen drie weken een kwaliteitsslag wordt gemaakt wanneer het gaat om communicatie naar klanten”, zegt Mastenbroek die de afgelopen dagen is overspoeld met klachten over Eteck.

“Toch is er nog steeds veel onduidelijk. Neem het project de Waldo Tower in de Haagse Waldorpstraat. Bewoners betalen daar enorme kosten voor een systeem dat aantoonbaar niet werkt. Uit het gesprek met Eteck begrijp ik dat er niet adequaat wordt gekeken of de warmtevoorziening überhaupt wel technisch implementeerbaar is voor een dergelijke woonflat. Dat is toch absurd? De bewoners zitten daar letterlijk in de kou en in de zomer is het bloedheet”, aldus Mastenbroek.

Ook met de situatie in Leiden werd de directeur geconfronteerd. “Ook daar zijn de kosten misschien wel marktconform, maar is 60 euro per maand voor een studio van 24 vierkante meter nu echt nog normaal”, vraagt Mastenbroek zich hardop af. Een student nam in de Sleutelstad de proef op de som en zette een jaar lang de verwarming uit. Toch kreeg hij een gepeperde rekening. “Dat zijn toch vreemde dingen. Een echt antwoord op dit soort toestanden heb ik niet gekregen, wel is toegezegd dat het wordt uitgezocht.”

Tot slot vindt Mastenbroek het vreemd dat Eteck niet tot op de eurocent kan laten zien waarom er tariefverhogingen zijn. “Dan moet je ook zwart op wit aantonen waar een verhoging van soms wel 10 euro precies vandaan komt. Dan kun je niet volstaan met alles wordt nu eenmaal duurder”, besluit de radiomaker.

Beluister de uitzending hieronder terug. Reageren kan op de Facebookpagina van het radioprogramma.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: