Energie van Eteck: de hemel of de hel?

Deze week werd ik benaderd door een bewoner van de Waldorpstraat in Den Haag. Even los van de schandalig hoge huurprijs die hij moet betalen voor zijn appartementje van slechts 24 vierkante meter, wordt de Hagenaar nu ook nog even uitgeknepen door Eteck Energie… en wat blijkt: hij staat niet alleen! Het regent klachten over dit bedrijf.

Advertenties

Eteck zorgt voor betrouwbare en duurzame verwarming (én verkoeling) van jouw huis, zo luidt de slogan van het bedrijf uit Waddinxveen. Verkoeling werd wel geleverd op de Waldorpstraat, maar warmte niet. De centrale verwarming was namelijk kapot. Maandenlang zat deze bewoner zonder warmte. Het maandelijks verschuldigde bedrag van 43,74 euro werd uiteraard gewoon afgeschreven. Op klaagmailtjes kwam geen of een half antwoord.

Advertenties

Onlangs kreeg ik weer een verontrustend berichtje van de Hagenaar in kwestie. Hij kreeg bovenop de maandelijkse bijdrage van 43,74 euro nog even een naheffing van 218,07 euro. Voor de goede orde: de verwarming heeft maanden niet gewerkt en het betreft een studio van 24 vierkante meter. Absurd natuurlijk! Hij vroeg mij om eens te informeren naar de specificatie.

Ik heb wel tien keer gebeld met Eteck Energie, maar ik werd elke keer afgepoeierd. De incasso stond inmiddels wel dreigend in de wachtrij klaar.

“We bellen binnen zeven dagen terug”, kreeg ik meermaals te horen. Er is duidelijk een capaciteit- en personeelprobleem dacht ik, maar er blijkt iets structureel helemaal mis bij het bedrijf, zo valt te lezen op social media. Klachten over spookfacturen, ondefinieerbare verhogingen en vooral een dichte deur bij vragen, zijn aan de orde van de dag.

Advertenties

Ondertussen wordt het bedrijf op de schouders over bouwbedrijven gedragen, zoals recent in Pijnacker-Nootdorp. Ik houd mijn hart vast voor de bewoners daar… Tijd voor een kritische blik vanuit de lokale politiek!

Bekijk hieronder alleen al de vele, recente klachten op Twitter.

Advertenties

Wil je reageren op dit bericht? Ga naar onze Facebookpagina. Wil je komende woensdag op Den Haag FM jouw verhaal vertellen, mail dan naar dossiermastenbroek@gmail.com.

3 gedachten over “Energie van Eteck: de hemel of de hel?

Voeg uw reactie toe

  1. Ben een bewoonster van een appartement in Amstelveen. We hebben inderdaad ook Eteck als energie leverancier, en ik heb alleen maar klachten over deze firma. Niet terug gebeld worden, en inderdaad veels te hoge afrekeningen die niet te controleren zijn. Als je ze daarover benaderd geven ze niet thuis. De woningbouw doet hier ook niks mee, veels te hoge prijzen voor je warmte, aangezien ik in een vrij nieuw huis woon die goed geïsoleerd is.

    Like

  2. Helaas ook hier continu ellende. Verkeerd afgestelde vloer, te weinig doorstroming. Mag hierover niet meer bellen, op straffen van een rekening. Intussen blijft de kamer al niet op temperatuur bij een buitentemperatuur van 8 graden

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: