Maak verklaring informant Tanja Groen openbaar en laat publiek meedenken!

Het coldcaseteam van Politie Eenheid Limburg staat wederom met lege handen. Ze waren (om maar even in Katholiek Limburgse termen te blijven) er heilig van overtuigd dat ze op de begraafplaats in de Maastrichtse wijk Heugen de sinds 1993 vermiste Tanja Groen zouden vinden. Toch werd in graf nummer 294 helemaal niets aangetroffen.

De mediastorm is snel gaan liggen, sterker nog: er wordt helemaal niets meer geschreven over deze opgraving en de vermissing van Tanja Groen. Het verhaal is opgegaan in de waan van de dag. Waar is de vastbijtende onderzoeksjournalistiek gebleven?

Een aantal digitale speurneuzen op sociale media geeft niet op. Ze stellen hardop zeer relevante vragen: waarom zou degene die de tip gaf om in graf 294 te gaan zoeken gelogen hebben? Hoe kan het dat de recherche deze verklaring tot op de bodem heeft uitgezocht, tot de keiharde conclusie kwam dat Tanja zeker in het destijds vers gedolven graf moest liggen, maar vervolgens niets vond? Is er wel gezocht in het juiste graf?

De verklaring van de informant lijkt nu een broodje aap te zijn geworden. Dat is erg onwaarschijnlijk, want er moet een kern van waarheid in zijn verklaring hebben gezeten. Het betrof concreet verifieerbare informatie. De politie is niet over een nacht ijs gegaan.

Wie heeft de politie getipt en hoe kwam deze informant aan deze informatie? Maak deze achtergronden (beperkt) openbaar. Zonder het onderzoek te schaden, uiteraard. Misschien slaan mensen er op aan en worden er verbanden gelegd tussen deze verklaring een mogelijke dader, Heugem, Tanja Groen en de begraafplaats. Laat het publiek meedenken!

Uiteraard hoeft de naam van de informant niet openbaar gemaakt te worden, maar het kan niet zo zijn dat er een heel mediacircus wordt opgetuigd, de ouders van Tanja hoopvol worden gestemd, de tip zeer concreet wordt genoemd, om vervolgens alle dossiers weer te sluiten. Het is nu tijd om door te pakken!

Is het sowieso niet een goed idee om veel meer te werken met kennis en kunde vanuit het publiek. Laat mensen meedenken. Zeker wanneer een onderzoek muurvast zit!

Een gedachte over “Maak verklaring informant Tanja Groen openbaar en laat publiek meedenken!

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: