Mysterieuze, spraakmakende kunstwerken Jean Thomassen in Den Bosch

Het drieluik Last Judgement Day.

Van 13 augustus tot en met 13 oktober is in Museum Slager in Den Bosch een unieke expositie te zien van de werken van Jean Thomassen.

In 2016, het jaar van Jeroen Bosch, trok het drieluik Last Judgement Day van Jean Thomassen zeer veel aandacht. Zoveel dat het bestuur van Museum Slager besloot om een grote overzichtstentoonstelling te organiseren. Thomassen werd geboren in Den Haag (1949).

In 1998 kreeg Jean Thomassen een plaats in het Guinness Book of Records. Hij heeft het kleinste schilderij ter wereld geschilderd, en dit zonder enige hulpmiddelen zoals bril of vergrootglas. Het gaat over een olieverf-schilderij dat het rechter oog van Ine Veen afbeeldt. Het schilderijtje meet precies 1,2 millimeter x 1,2 millimeter. “Opmerkelijk genoeg heeft niemand ooit een kleiner schilderij gemaakt”, zegt Jean.

Op Den Haag FM sprak radiomaker Martijn Mastenbroek uitgebreid met de kunstschilder. Hij vertelde over zijn leven, haalde spraakmakende anekdotes aan en roemde zijn verloofde en muze, de markante actrice Ine Veen die zich ontpopte tot een ambassadeur van Thomassens schilderwerk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: