Podcast op 20jaardeventermoordzaak.nl

Op 25 september 1999 verschijnt de weduwe Jacqueline Wittenberg niet op haar kappersafspraak. Gealarmeerde agenten vinden aan de Zwolseweg 157 in Deventer het lichaam van de 60-jarige vrouw in de woonkamer onder het schilderij van haar overleden man. Ze is geslagen, gewurgd en iemand heeft vijf keer op haar ingestoken in het hart.

Fiscaal-juridisch adviseur Ernest Louwes werd in 2003 tot twaalf jaar gevangenisstraf werd veroordeeld wegens moord, waarvan hij uiteindelijk slechts zes jaar, oftewel de helft, effectief heeft moeten uitzitten. Vanaf de eerste dag zijn er grote twijfels over de schuld van Louwes.

Leugens over Louwes
Opiniepeiler Maurice de Hond gelooft in de onschuld van Louwes, maar bijvoorbeeld misdaadjournalist Peter R. de Vries daarentegen zegt weer juist overtuigd te zijn van de schuld van Louwes. Wetenschapsfilosoof Ton Derksen verklaarde Ernest Louwes, na grondige bestudering van het bewijs, onschuldig. Hij beschreef zijn bevindingen in het boek Leugens over Louwes. Onder meer over de blouse van mevrouw Wittenberg is veel te doen geweest. Lees vooral deze website even.

Inmiddels is er precies 20 jaar verstreken. Louwes kwam in 2009 vrij, maar in 2014 startte de Hoge Raad een onderzoek naar het dna-bewijs, telefoongegevens en het tijdstip van de moord, waarna Louwes een nieuw herzieningsverzoek kan doen. Dat onderzoek loopt nog. Inmiddels geven oud-rechercheurs al schoorvoetend toe dat er fouten zijn gemaakt, maar is men van mening dat Louwes terecht is veroordeeld.

20jaardeventermoordzaak.nl
Omdat het 20 jaar geleden is dat mevrouw Wittenberg werd vermoord en er nog steeds niet duidelijk wie hier voor verantwoordelijk is, is er een speciale website in het leven geroepen: 20jaardeventermoordzaak.nl. De website van Oordeel Zelf zet nog eens alle feiten op een rijtje in een uitstekende podcast. Aanrader!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: