Weinig aandacht voor vermissing Jelmer van Koert: mogelijk heeft hij zijn krullen afgeknipt

“Ik wil dat je terug komt Jelmer”, schrijft zijn vriendinnetje op haar Facebook-account. Ze is radeloos. Sinds vrijdag 26 juli wordt haar 24-jarige vriend Jelmer van Koert vermist. Hij lijkt van de aardbodem verdwenen. Ook zijn familie heeft geen idee waar de – op het oog zeer vrolijke – Rotterdammer is gebleven.

Jelmer is vrijdagmorgen voor het laatst gezien bij zijn huis aan de Overschiese Kleiweg in Rotterdam. Hij zou naar zijn werk gaan, maar is daar nooit aangekomen. Alles lijkt erop dat hij bewust is vertrokken. Vrijdagmiddag is er nog even telefonisch contact met hem geweest, maar daarna was zijn telefoon niet meer bereikbaar. Volgens zijn vriendin heeft Jelmer om 14:00 uur zijn telefoon uitgezet. Om 17:00 uur heeft hij nog een e-mailtje gestuurd vanaf een onbekende, maar openbare locatie. Het zou gaan om een ‘afscheidsbrief’.

De woning van Jelmer ligt aan de Overschiese Kleiweg in Rotterdam.

Een urgente vermissing dus, die wat mij betreft veel te weinig aandacht krijgt. Een medewerker van een landelijke krant laat mij via een privéberichtje weten dat, vanwege de vermoedens van zelfdoding, men terughoudend is. Dat is uiteraard een keuze, maar persoonlijk denk ik dat juist media-aandacht kan bijdragen aan een snelle terugkeer van de jongen.

Alle tips over zijn mogelijke locatie moeten zo snel mogelijk worden gedeeld met de politie. Je kunt dan niet onder publiciteit uit. Vrienden en familie van de jongen doen op social media in ieder geval een oproepje om het opsporingsbericht zoveel mogelijk te delen.

Gezien het telefoongesprek en het e-mailtje in de uren nadat hij is verdwenen, ligt het meer voor de hand dat hij er een tijdje tussenuit wil dan dat hij zichzelf van het leven wil beroven. In het laatste geval handelen mensen over het algemeen vrij snel en impulsief. Des te meer een reden om Jelmer zo snel mogelijk te vinden en hem de juiste hulp te kunnen aanbieden.

Krullen afgeknipt
“Overigens lijkt het ons heel aannemelijk dat hij zijn krullen heeft afgeknipt om niet herkend te worden. Zijn mooie bos haar is zijn meest herkenbare uiterlijke kenmerk”, vertelt zijn vriendin. Het kan dus goed zijn dat Jelmer ergens rondzwerft. Ze vermoedt dat hij vooral erg in de war is. Toen hij vertrok droeg hij een spijkerbroek, een wit t-shirt met print en een donkerblauwe Herschel rugzak. Verder is hij vertrokken op een lichtgrijze swapfiets met framenummer 12197015.

Twitter
Jelmer houdt overigens van reizen, zo blijkt uit beelden op zijn Youtube-account. Vooral centraal en Oost-Europa zijn favoriet. Zou hij daar onderdak en (tijdelijke) rust hebben gevonden? Drie dagen geleden was de vermiste Rotterdammer sowieso nog actief op Twitter. Hij gaf een like op een wat cryptisch berichtje van ene Derek (@eedrk).

Deze foto werd afgelopen weekend door de vriendin van Jelmer gedeeld.

2 gedachten over “Weinig aandacht voor vermissing Jelmer van Koert: mogelijk heeft hij zijn krullen afgeknipt

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: