‘Koosje’ houdt de Kempen al dertig jaar in zijn greep

Twee compositiefoto’s van de dader.

Toevalligerwijs liep ik onlangs tegen de zaak van de Brabantse serieverkrachter aan. Misschien minder bekend dan de Utrechtse psychopaat, maar zeker niet minder ernstig en spraakmakend.

Het gaat om een serie verkrachtingen en aanrandingen die tussen 1989 en 2010 werden gepleegd in de omgeving van Oirschot, Riethoven, Steensel, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre. Het gebied is bij het grote publiek vooral bekend van vakantiepark ‘De Kempervennen’.

De dader komt vrijwel zeker uit de omgeving. Er is veel bekend over de man, omdat hij na zijn misdaden het gesprek aanging met zijn slachtoffers. De naar alcohol en sigaretten ruikende man noemt zichzelf ‘Koosje’ en zegt dat hij ‘verderop bij zijn ouders woont.’ De man met een laag IQ, lokaal accent en opvallende ruwe handen, bood na de aanranding of verkrachting meermaals zijn excuses aan bij zijn slachtoffers.

Grootschalig DNA-onderzoek lijkt in deze zaak de oplossing, want de politie beschikt over DNA van de dader. Afgelopen zomer is er al bij 65 mannen DNA afgenomen. Het leverde geen match op. In de reportage hieronder worden alle feiten nog eens op een rijtje gezet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: