Rechtszaak Jos Brech wordt enorm mediacircus

Alle ogen zijn woensdag gericht op Limburg. Bij de rechtbank aan de Sint Annadal 1 in Maastricht en begint om 10.00 uur de eerste openbare zitting tegen hoofdverdachte Jos Brech uit Simpelveld. Brech wordt verdacht van doodslag op Nicky Verstappen, een zedendelict, ontvoering en onttrekking aan de ouderlijke macht.

Het 11-jarige jongetje uit Heibloem werd in 1998 dood gevonden op de Brunssummerheide nadat hij was verdwenen vanaf recreatie- en kampeerterrein de Heikop.

De drie rechters die deze zaak gaan behandelen zijn, mr. B.G.L. van der Aa, mr. M.B. Bax en mw. mr. C.G.A. Wouters. De griffier is mw. mr. C.K. Spronk. De rechtbank verwacht enorme belangstelling voor de zaak en heeft daarom twee extra zittingszalen gereserveerd waar het publiek de zaak kan volgen op beeldschermen. Een derde zaal is gereserveerd voor de nabestaanden en de pers. Het aantal plaatsen is beperkt. Als de zittingszalen vol zijn, is geen toegang meer mogelijk tot die ruimtes.

Zowel verdachte Jos Brech als de ouders van Nicky Verstappen zijn aanwezig tijdens de eerste niet-inhoudelijke zitting. Dat zal een emotionele confrontatie worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: