Tim en Anna spoorloos verdwenen vanuit Prinsenland

Soms beklijft je meteen een gevoel van: hier klopt iets grondig niet… Ik had het met de oproep die vandaag is geplaatst door de politie van Rotterdam. Sinds zondag 2 december 2018 worden Anna Lagerwerf (17 jaar) en Tim Graafland (17 jaar) vermist. 

Wanneer ik naar de foto’s van het vermiste tweetal kijk, dan vallen deze jongeren gevoelsmatig niet meteen in de wegloop-categorie. Over het algemeen stralen foto’s van weglopers al enige tragiek en rebelsheid uit. Dit mis ik allemaal in de vrijgegeven beelden. Of bedriegt de spreekwoordelijke schijn?

Over de connectie tussen die twee is nog weinig bekend gemaakt, maar het is de politie ernst. Direct na de verstreken 24 uur ‘wachttijd’ zijn er foto’s en achternamen vrijgegeven. Daar is de politie normaal niet zo happig op, omdat het enerzijds vermiste personen juist kan afschrikken zich te melden en anderzijds sta je voor altijd met je naam en foto op internet. “Maar deze vermissing is zorgelijk”, benadrukt een woordvoerder van de politie. Op de Pinterest-pagina van het meisje zijn droevige teksten te lezen.

Anna en Tim zijn overigens voor het laatst gezien in de wijk Prinsenland in Rotterdam. Ze verplaatsen zich mogelijk met de fiets of met het openbaar vervoer. Heb je informatie over deze vermissing? Neem dan contact op met de politie via 0800-6070.

Volgens een getuige is het stel gezien in een metro. Tim werd maandagmiddag echter afzonderlijk nog gezien in bus (36) in de omgeving van de Terp in Capelle. “Hij stapte op de Evenaar uit en maakte nog een praatje met de buschauffeur”, aldus de getuige die zich inmiddels bij de politie heeft gemeld. Het is niet bekend of deze getuige ook echt honderd procent zeker Tim heeft gezien. Het lijkt mij dat de politie in rap tempo camerabeelden gaat uitlezen… Maandagavond meldde de politie dat Tim en Anna mogelijk in Zwolle zijn.

Update: Anna en Tim zijn terecht! Ze zijn dinsdagochtend net over Duitse grens aangetroffen. De foto zal worden verwijderd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: