Jos Brech wordt onderzocht in Pieter Baan Centrum

Jos Brech gaat naar het Pieter Baan Centrum. Daar wordt hij uitgebreid psychisch onderzocht. Het is niet duidelijk wanneer de opname gaat beginnen, omdat er een wachtlijst voor het centrum in Almere bestaat.

Zijn advocaat Gerald Roethof laat weten: “Indien een verdachte dan -zoals dat ook in deze zaak speelt- niet heel erg spraakzaam is, dan weet je dat het OM zal voorstellen om dat onderzoek van de geestesgesteldheid plaats te laten vinden in het Pieter Baan Centrum. Alhoewel de verdediging niet het idee heeft dat dit onderzoek inhoudelijk iets zal gaan opleveren en het onderzoek zelfs voor onnodige vertraging in de afhandeling van deze zaak zou kunnen gaan zorgen, heeft de verdediging ervoor gekozen om hier niet tegen in beroep te gaan. Juist dat zou nog meer vertraging kunnen opleveren. Daar heeft niemand belang bij.”

Brech was eerder dit jaar door zijn familie als vermist opgegeven. Hij werd na een internationale klopjacht opgepakt in de buurt van Barcelona. Vanwege de vermissing waren spullen van hem voor DNA-onderzoek naar het NFI gestuurd. Vervolgens bleek er een DNA-match te zijn. Zijn naam stond in het dossier-Verstappen omdat hij ooit was gehoord als passant.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: