Vraagtekens rondom dood handbiker (46) in Pijnacker

Ter hoogte van de boom lag de man in het water.

Het is maandag 26 november 2018 (01.22 uur) wanneer op de 112-meldkamer in Den Haag een verontrustend telefoontje binnenkomt. Een 46-jarige inwoner van Pijnacker is niet thuisgekomen. De man is ergens op de route tussen zwembad de Viergang aan de Sportlaan en de wijk Koningshof in Pijnacker Zuid van de radar verdwenen.

Er wordt meteen met man en macht gezocht naar de man, die volledig afhankelijk is van zijn handbike. “Hij draagt een grijze muts, een leren jas en heeft kort donker haar. Kijkt u uit naar deze man”, zo krijgen agenten in de hele Haagse regio over de mobilofoon te horen.

In de vroege, enigszins gure morgen van 26 november wordt er assistentie ingeroepen van de bemanning van een politiehelikopter. Om 10.04 uur wordt de brandweer opgepiept, omdat er iemand in het water zou liggen aan het Beemdgras in Pijnacker Zuid. De informatie klopt. Achter een flatgebouw ligt hij in de sloot, zijn handbike als stille getuige naast hem. Hij is al enkele uren overleden en er wordt meteen een plaats delict gemaakt.

De plek waar de man is gevonden is opmerkelijk. Er loopt geen voet- of fietspad en is voor zelfs een geoefende handbiker niet makkelijk te berijden. Daarnaast ligt de vindplek ook helemaal niet op de route die de man zou moeten afleggen.

Geen hek of bord geeft aan dat de weg eindigt. De man werd echter een stuk verderop gevonden, achter het complex. En juist niet bij het gevaarlijke eindpunt.

Om een goed beeld van de locatie te krijgen, ben ik – bewust in de avonduren – even gaan kijken op de plek des onheils (zie de video hieronder). Op de vraag: kun je daar zomaar het water inrijden, moet ik volmondig ja antwoorden. Sterker nog, buurtbewoners klagen al veel langer over het gegeven dat de weg ‘doorloopt’ richting de sloot. Geen hek of paaltje waarschuwt passanten of bezoekers van de plek. In het donker – en dat is het er – kun je zo een verkeerde beslissing nemen!

Maar deze man is veel verder aangetroffen dan de plek waar je mogelijk het slootje in kunt rijden. Hij moet nog zeker zo’n 20 meter over het gras zijn doorgereden… Daarnaast moest hij daar helemaal niet zijn…

De politie onderzoekt de zaak gronding en heeft vrijwel de hele middag sporen veiliggesteld. Ook wordt de persoonlijke levenssfeer van het slachtoffer bekeken. Vanavond was er nog geen duidelijkheid over de doodsoorzaak van de man. Dat wekt de indruk dat tragische vondst ook de recherche hoofdbrekens oplevert.

Het gaat overigens om een tamelijk bekende inwoner van het Zuid-Hollandse dorpje. Veel inwoners zijn dan ook erg geschrokken en aangeslagen door de gebeurtenis van vandaag. De man stond bekend als een zeer bescheiden, maar vriendelijke dorpsgenoot.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: