Jos Brech ontkent en mailtje van secretaris de Heikop

Advocaat Gerald Roethof stelt dat de 55-jarige Jos Brech uit Simpelveld​ niets te maken heeft met de ontvoering, het seksueel misbruik en de dood van Nicky Verstappen. “Ik heb hem niet gedood, niet seksueel misbruikt en niet ontvoerd”, zo laat zijn cliënt weten.

De ouders van Nicky hadden natuurlijk gehoopt op duidelijkheid. Al 20 jaar vragen ze zich af wat er toch gebeurd is. Met deze verklaring lijkt het antwoord op deze vraag verder weg dan ooit. Brech lijkt elke betrokkenheid te ontkennen, maar hoe komt zijn DNA op de onderbroek van Nicky? En waarom sloeg hij op de vlucht tijdens het grootschalig DNA-verwantschapsonderzoek? Dat wordt misschien volgende maand helder. De eerste zittingsdag staat woensdag 12 december gepland.

Ik kreeg trouwens nog een e-mailtje van de secretaris van de Heikop, het kampeerterrein waarvandaan Nicky op 10 augustus 1998 verdween. Ze vinden het onwenselijk dat ik in mijn berichtgeving rondom deze zaak de Heikop weleens ‘tag’ op Facebook.

“Na de verschrikkelijke gebeurtenissen 20 jaar geleden, heeft het de Heikop lange tijd gekost om van de negatieve link met gebeuren af te komen, wij helpen volledig mee met alle officiële aanvragen, maar wij willen ook naar de toekomst kijken en de Heikop zonder deze steeds terugkomende link naar het gebeuren laten functioneren. Om die reden wil ik u verzoeken om in uw berichtgeving géén gebruik meer te maken van de naam de Heikop.”

Buitencentrum de Heikop, Jan Janssen, secretaris

Het is natuurlijk ontzettend vervelend dat de Heikop wordt gelinkt aan deze gebeurtenis, maar deze naam is nu eenmaal onlosmakelijk verbonden aan de zaak Nicky Verstappen. Het is bijkans de bekendste plaats delict van Nederland!

Ik wil best een beetje rekening houden met het feit dat het misschien ongemakkelijk is om een ‘tag’ te ontvangen als beheerder van de Facebookpagina, maar de naam helemaal niet meer benoemen, daar pas ik voor. Het is relevant. Ik vind het in het licht van de gebeurtenis bijna een ongepaste discussie.

Als fervent scoutingman kwam Brech overigens jarenlang op deze kampplaats in Brunssum, zo verklaarden meerdere bronnen, onder wie scoutingcollega’s tegenover de onderzoeksredactie van De Limburger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: