Dossier ontuchtzaak 1985 Jos Brech bewaard gebleven

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving blijkt na onderzoek dat het dossier van de ontuchtzaak uit 1985, waarin Jos Brech verdachte was, niet is vernietigd. Dat betekent dat dit dossier toegevoegd wordt aan het dossier in de huidige strafzaak. Jos Brech wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen en het bezit van kinderporno.

Tijdens de persconferentie van 22 augustus 2018 –kort vóór de aanhouding van Jos Brech- meldde de hoofdofficier van justitie Limburg dat de verdachte in verband kon worden gebracht met een zeden gerelateerd feit uit 1985. De zaak is destijds voorwaardelijk geseponeerd en het onderliggende dossier zou zijn vernietigd.

De berichtgeving in het programma Nieuwsuur over deze sepotbeslissing, enkele dagen na de persconferentie, was aanleiding om met de Rijksarchivaris van het Regionaal Historisch Centrum in Limburg contact op te nemen over gearchiveerde strafzaken. Dit contact heeft geleid tot het aantreffen van het betreffende dossier in de archiefbewaarplaats in Zwolle. Het dossier bevat informatie over de ontuchtzaak uit 1985 en een incident uit 1984.

Dit oude dossier wordt toegevoegd aan het dossier in de huidige strafzaak omdat het voor de beoordeling van de verdenking in de huidige strafzaak van belang is om van alle omstandigheden rondom de verdachte kennis te nemen. Over de inhoud van de omstandigheden wordt in het belang van het onderzoek geen uitspraak gedaan.

Op 12 december is er een pro-formazitting bij de rechtbank Limburg. Tijdens de pro-formazitting wordt de zaak nog niet inhoudelijk behandel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: