Hoe zit het nu met Jos Brech?

Op Twitter kom ik regelmatig de volgende vraag tegen: hoe zit het nu met Jos Brech? De Simpelvelder wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de elfjarige Nicky Verstappen. Er is onder andere een dna-match met de 55-jarige Brech. Maar wat gaat er nu verder gebeuren?

Op woensdag 12 december 2018 vindt de pro-formazitting plaats. Deze zitting is bij de rechtbank Limburg, Sint Annadal 1 in Maastricht en begint om 10.00 uur. Tijdens deze pro-formazitting wordt de zaak nog niet inhoudelijk behandeld. Een pro-formazitting is nodig, als een zaak binnen een bepaalde termijn – in dit geval 90 dagen – op een zitting moet zijn geweest. Er wordt gesproken over de stand van het onderzoek, de voorlopige hechtenis en de verdere planning.

De samenstelling van de meervoudige strafkamer is ook bekend: De drie rechters die deze zaak gaan behandelen zijn, mr. B.G.L. van der Aa, mr. M.B. Bax en mw. mr. C.G.A. Wouters. De griffier is mw. mr. C.K. Spronk.

De pro-formazitting is openbaar. Er wordt een enorme mediabelangstelling verwacht. RTL Nieuws/Boulevard verzorgt de beeld- en geluidsopnames in de zittingszaal waar de behandeling van de zaak plaatsvindt, een zogeheten poolregeling. Andere media, die gebruik willen maken van de opnames, kunnen de beelden opvragen bij RTL. Er wordt namelijk maximaal 1 camera in de zittingszaal toegelaten.

Het is in principe mogelijk om de zitting als publiek bij te wonen. Binnen de rechtbank worden extra zittingszalen vrijgemaakt, zodat het publiek daar de zitting op beeldschermen kan volgen. Vooraf aanmelden is niet nodig. Het aantal plaatsen is echter beperkt. Als de zittingszalen vol zijn, is geen toegang meer mogelijk tot die ruimtes.

Brecht zit momenteel vast in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught. Vooralsnog heeft hij geen enkele verklaring gegeven voor de aanwezigheid van zijn dna op de onderbroek van Nicky. Het zou gaan om zogenoemde ‘greepsporen’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: