Vermiste Mona Baartmans gevonden in bos Heinenoord


Het lichaam van Mona werd deze week gevonden in een bos langs de Oude Maas.

In een bos bij het Jack Dawson Green Pad, niet ver van de Heinenoordtunnel onder de rook van Rotterdam, is in de nacht van woensdag 31 oktober op donderdag 1 november het stoffelijk overschot gevonden van de 79-jarige vermiste Mona Baartmans. Dat heeft de familie zojuist bekend gemaakt.

Een omgevallen boom, afgezaagde takken, een hoop zanderige grond en een – door een medewerker van de politie – vergeten schep, zijn slechts nog stille getuige van de vondst. Zo’n vijftig meter vanaf het voetpad werd ze gevonden. Haar lichaam werd aangetroffen na een ‘serieuze tip’.

Ruim een maand zat de familie van Mona in ondraaglijke spanning. De Delftse zou na een bezoekje in Den Haag zijn afgezet aan het Oosteinde in haar woonplaats, zo verklaarde haar zoon destijds. Ze bleek echter van de aardbodem verdwenen. Niemand had Mona nog gezien! Toen deze 60-jarige zoon in zijn woning in Oud-Beijerland werd aangehouden en de tijd verstreek, vervloog ook de hoop op een goede afloop.

Treurig einde
Een tijdje geleden had ik contact met de andere zoon van Mona, Hans. Hij sprak uit dat hij zijn moeder een waardig afscheid wilde geven. Ondanks het treurige einde, kan dit nu wel plaatsvinden. Alsnog een respectvolle uitvaart voor deze bekende Delftse horecavrouw. Mona was vroeger eigenaresse van Café Locus Publicus, de Engel, de Klomp en Het Zwaantje (nu Café het Klooster). Beladen zal het wel zijn. Haar zoon wordt immers verdacht van betrokkenheid bij de vermissing van zijn moeder. Mogelijk wordt hij nu ook verdacht van betrokkenheid bij de dood van zijn moeder. De rechter-commissaris zal daarover moeten beslissen.

Geurspoor
Nog even over het wel of niet uitstappen op het Oosteinde in Delft. We kunnen er nu wel vanuit gaan dat Mona niet is uitgestapt. Een betrouwbare bron meldt dat speurhonden inderdaad de geur van Mona hebben opgevangen, maar slechts op de plek waar de auto van haar zoon even heeft stilgestaan. Er is geen volgspoor gevonden. Geur kan nog weken traceerbaar zijn voor honden. Ze was die bewuste zondag dus aanwezig in de auto, maar is nooit uitgestapt! Was ze toen al overleden? En wat is het ‘witte object’ op de bijrijdersstoel van haar zoon?

Het lichaam van Mona Baartmans is vandaag onderzocht in het NFI. De identificatie kon plaatsvinden aan de hand van haar pacemaker. Over de mogelijke doodsoorzaak en de exacte informatie van de tipgever doet de politie geen mededelingen.

Wat lag er op de bijrijdersstoel in de wagen van de zoon van Mona? Bekijk hierboven de beelden.


De laatste foto van Mona Baartmans, gemaakt een dag voor haar vermissing.

Beluister hierboven een radio-fragment waarin wordt gemeld dat er ontwikkelingen zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: